Cine sunt românii care se află în topul celor mai bogați oameni de pe planetă. La cât a ajuns, în 2023, averea lui Ion Țiriac

Cei 6 miliardari români care au prins topul Forbes 2023.
Cine sunt românii care se află în topul celor mai bogați oameni de pe planetă. La cât a ajuns, în 2023, averea lui Ion Țiriac

Forbes a întocmit clasamentul pe anul acesta al celor mai bogați oameni ai planetei. Printre ei se află și șase conaționali de-ai noștri. Iată cine sunt românii care se regăsesc în topul celor mai bogați oameni de pe planetă.

Cine sunt românii care se află în topul celor mai bogați oameni de pe planetă

Ion Țiriac este în continouare lider în topul celor mai bogați români. De altfel, Țiriac și frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, sunt sigurii miliardari români cărora le-a crescut averea.

Fostul tenismen român are în prezent o avere de 2 miliarde de dolari, în crșetere față de anul trecut cu 400 de milioane de dolari. În clasamentul general al miliardarilor lumii întocmit de Forbes, Ion Țiriac se situează pe locul 1.516.

Pe locul 2 în topul celor mai bogați români se află Dragoș Pavăl, fondatorul Dedeman, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari. În clasamentul general, el se află pe poziția 1.725.

Locul 3 în topul celor mai bogați români este ocupat de Daniel Dineș, fondatorul UIPath. Anul acesta, averea sa a cunoscut o scădere semnificativă. În prezent, Dineș are o avere 1,6 miliarde de dolari, mai puțin cu 1,3 miliarde de dolari față de 2022. În topul general se află pe locul 1804.

Ion Stoica și Matei Zaharia (2259), fondatorii companiei de software DataBricks, urmează pe listă, cu o avere de 1, 2 miliarde de dolari. Și averea lor a cunoscut o scădere importantă față de anul trecut, fiind mai mică cu 1,6 miliarde de dolari.

Ultimul român din lista Forbes este Adrian Pavăl (2405), cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. Fratele fondatorului Dedeman a intrat pentru prima dată în clasamentul anual al miliardarilor lumii anul trecut, când avea o avere de 1 miliard de dolari.

Potrivit datelor oficiale, averea cumulată a bogaților României este de 8.8 miliarde de dolari, în scădere cu 1.4 miliarde de dolari față de 2022.

Cine ese cel mai bogat om al planetei. Elon Musk a căzut pe locul 2

În 2023, există 2.640 de miliardari în lume, cu 28 mai puțin față de anul trecut, arată Forbes. Bogații planetei au o avere cumulată de 2.2 trilioane de dolari. Cifra este în scădere față de anul trecut cu 500 de miliarde de dolari, semn că pandemia i-a afectat pe mulți dintre ei.

Elon Musk, un obișnuit al primului loc, a coborât în acest an pe poziția secundă, după ce a după ce a cumpărat Twitter și a prăbușit fără voia sa acțiunile Tesla. Musk are în prezent o avere de 180 de miliarde de dolari.

Pe pirmul loc în topul celor mai bogați oameni ai planetei se află acum Bernard Arnault (74 de ani), șeful gigantului de bunuri de lux LVMH. Este pentru prima dată când un francez ajunge în fruntea clasamentului. Averea lui Arnault este de 211 miliarde de dolari. Banii acestuia vin din grupul LVMH (Moët Hennessy • Louis Vuitton S.A).

Pe locul trei e celebrul Jeff Bezos, patronul Amazon, cu o avere de 114 miliarde de dolari la 59 de ani.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *