Coafura care a fost interzisă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Motivul acestei decizii bizare

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a existat un tip de coafură care a fost interzis. De ce a fost luata această decizie bizară.
Coafura care a fost interzisă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Motivul acestei decizii bizare

Coafura care a fost interzisă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost un simbol al Hollywood-ului vintage. A fost purtată de Veronica Lake, un nume de referință în cinematografia anilor 1940.

În timp ce a jucat într-o serie de filme populare, inclusiv „I Wanted Wings” și „I Married A Witch”, ea a fost cunoscută pentru coafura ei iconică „peek-a-boo”. Actrița și-a schimbat look-ul în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, o mișcare determinată de guvernul Statelor Unite. După cum spune povestea, coafura iconică a Veronicăi Lake nu a apărut pur întâmplător.

Într-o zi, în timp ce filma, părul i-a acoperit unul dintre ochi și treptat a devenit marca ei de stil. Ca atare, cei care se ocupau de coafura ei au început să-și aranjeze intenționat părul peste un ochi. Acest aspect a devenit rapid o tendință. Femeile se grăbeau la saloane pentru a-și coafa părul într-un mod similar. O publicație în vogă atunci, Life a dedicat un articol întreg look-ului și nebuniei pe care acesta l-a provocat.

Coafura care a fost interzisă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Coafura care a fost interzisă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

În acea perioadă Statele Unite au intrat oficial în al Doilea Război Mondial după ce japonezii au bombardat Pearl Harbor. Odată cu înrolarea bărbaților în armată, femeile au fost nevoite să-și ocupe locurile pe linia de producție. Ca atare, multe au preluat slujbe în fabrică și alte poziții ocupate anterior de bărbați. În timp ce femeile erau dornice să se dedice războiului, coafura „peek-a-boo” a lui Veronica Lake le-a expus unui risc mai mare de a se răni. Părul lor putea rămâne blocat în mașini. Printre numeroasele vedete de la Hollywood care au promovat lupta femeilor implicate în război, s-a numărat și Veronica Lake. Astfel, guvernul i-a cerut lui Lake să-și schimbe coafura cu una care să le permită femeilor să lucreze în siguranță într-o fabrică. Ea a și-a dezvăluit astfel noul ei look: rola de victorie. S-a numit așa din două motive. Primul a fost că a făcut un „V” când este văzut din spate. În al doilea rând, a promovat alegerea țării și „victoria” asupra vanității.

Pentru a promova aspectul, Lake a lansat un tutorial de păr pe care să-l urmeze femeile. Acesta a prins, iar multe locuri de muncă au înregistrat o scădere a incidentelor legate de utilaje. Schimbarea coafurii nu a fost singurul mod în care Lake a contribuit la efortul de război. A călătorit în toată țara pentru a strânge bani pentru obligațiuni de război.

Coafura care a fost interzisă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Noua coafură i-a afectat cariera de la Hollywood

Noua ei coafură i-a afectat însă carieră. În timp ce femeile au adoptat noua coafură a Veronicăi Lake, aceasta nu a fost la fel de apreciată de fanii ei. Noul look o făcea să pară mai în vârstă și i-a determinat pe alții să nu o mai vadă ca pe o femeie fatală și misterioasă. Lake a început să piardă din rolurile principale la Hollywood. Mulți au atribuit acest lucru schimbării coafurii ei, dar se spunea că avea și un comportament dificil pe platou. Starleta avea și probleme cu alcoolul, obicei care s-a înrăutățit doar după ce filmul ei din 1944, „The Hour Before Dawn”, a eșuat la box office. Aceasta a avut o singură apariție într-un film în anii 1950, dar a avut numeroase invitații la televizor. A încercat să-și revitalizeze cariera în 1966, jucând rolul Theresei din „Footsteps in the Snow”, dar nu a reușit să-și reia cariera. Veronica Lake a murit în iulie 1973, la vârsta de 50 de ani. Cauza a fost atribuită insuficienței renale acute și hepatitei, ambele fiind rezultatul consumului ei de alcool.

sursa foto: instagram.com

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un...
A reacționat BUNESA! Mesaj după ce Mititelu jr. a ajuns la spitalul de NEBUNI: Ce...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *