Condimentul special pe care este bine să îl pui în borcanele cu castraveți murați. Nu vor mai face floare

Ce condimente speciale este bine să pui în castraveții murați.
Condimentul special pe care este bine să îl pui în borcanele cu castraveți murați. Nu vor mai face floare

Dacă te-ai decis să faci castraveți murați, este bine de știut că rețeta de conserve necesită anumite mirodenii speciale. Murarea este una dintre cele mai vechi metode cunoscute de conservare a alimentelor. Iar castraveții murați asezonează o varietate de gustări și mese.

Cum obții cei mai buni castraveți murați

Nivelul de aciditate este foarte important pentru  gust și textura. De aceea, nu modifica proporțiile de oțet, alimentele sau apa dintr-o rețetă și nu folosi un oțet cu aciditate necunoscută. Folosește numai rețete cu proporții testate de ingrediente. Trebuie să ai un nivel minim, uniform de acid, pentru a preveni creșterea bacteriilor botulinice.

Este bine să folosești o varietate de castraveți murați, deoarece soiurile de masă sau de feliere pot duce la murături de proastă calitate. Pregătește castraveții de murat în 24 de ore după recoltare pentru cea mai bună calitate. Dacă nu-i poți folosi imediat, pune-i la frigider și folosește-i cât mai curând posibil.

Când cumperi castraveții pentru murat, trebuie să ții cont de faptul că tipul de castraveți folosiți afectează calitatea și textura murăturilor. Castraveții cu coajă mai groasă se mențin mai sănătoși din punct de vedere structural după ce sunt murați. Cei cu coaja mai subțire se pot înmuia și chiar se pot dezintegra în saramură. Din acest motiv, murăturile făcute cu castraveții care au coajă mai moale trebuie consumate mai repede. Cel mai important, castraveții pe care îi folosești, indiferent de tipul lor, ar trebui să fie foarte reci înainte de a-i mura.

Condimentul special pe care este bine să îl pui în borcanele cu castraveți

Pentru a obține cei mai delicioși castraveți murați, ai nevoie de oțet, sare, condimente și zahăr. Ca să obții o concentrație cât mai savuroasă, poți alege dintr-o varietate de oțet și condimente. Oțetul de mere, oțetul de vin alb și oțetul de orez pot aduce o aciditate pură, strălucitoare.

Sarea ideală este aceea făcută din clorură de sodiu pură. Folosește condimente proaspete, întregi pentru cea mai bună aromă în murături. Condimentele sub formă de pulbere pot face ca murăturile să se întunece sau să devină tulbure. Cel mai bine este să legi mirodeniile întregi într-o pungă din pânză topită. Apoi pune punga în lichidul de murat și scoate-o înainte de conservare.

Nu folosi doar condimentele clasice. Pe lângă ingredientele esenţiale, sare, zahăr sau oţet, adaugă și anumite condimente speciale. Pune în borcanele cu castraveți murați seminţe de muştar, bucăţi de ardei sau frunzele de dafin. Acestea sunt aromele clasice. Dar pe lângă ele poți să adaugi mentă sau busuioc. Aceste condimente pot oferi o savoare specială.

Citește și unde se depozitează corect castraveții. Metoda simplă pentru a-i păstra proaspeți pentru mai mult timp

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce nu au făcut niciodată Ramona Olaru, Dani Oțil și Răzvan Simion
6.7 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *