Castraveții sunt nelipsiți din frigiderul oricărei persoane. Sunt legume sănătoasă care pot fi consumate în diferite combinații. De cele mai multe ori, oamenii nici nu își imaginează o salată delicioasă fără castraveți. Dar unde se depozitează corect castraveții pentru a-i păstra proaspeți mai mult timp?
Mulți oameni păstrează castraveții în frigider, dar este oare aceasta cea mai bună metodă pentru a-i avea mai mult timp proaspeți? Gospodinele spun din experiență că aceste legume ar trebui păstrate în dulap și nu în frigider.
Potrivit experților științe agricole, castraveții care sunt păstrați la o temperatură sub 10 grade, mai mult de trei zile, devin apoși și vor putrezi repede. Aceștia recomandă păstrarea castraveților într-un dulap sau pe masa din bucătărie.
Foarte important: castraveții nu se păstrează lângă alte legume sau fructe. Castraveții sunt legume sensibile la etilenă, un gaz natural care face ca unele legume și fructe să se coacă mai repede, iar în cele din urmă se strică. Dacă îți dorești să păstrezi castraveții mai multe zile, evită să îi așezi lângă banane, roșii sau pepeni. Acestea produc etilenă. De asemenea, ideal ar fi ca aceste legume să stea într-un loc departe de lumină. Expunerea directă la soare dăunează castraveților și se usucă mult mai repede.
Castraveții murați sunt o sursă importantă de fibre naturale care ajută la digerarea altor alimente, cum este carnea, scrie dcnews.ro. Iată mai jos cum să îi pui la murat în pungă:
Ai nevoie de:
Cum pregătești castraveții: într-un vas cu apă rece se pun castraveții și se lasă pentru două ore. Luați două pungi de plastic și puneți una în cealaltă, apoi începeți să îndepărtați codițele castraveților din ambele părți. Tăiați castraveții pe lungime și puneți-i în pungă. Adăugați apoi usturoiul dat prin răzătoare, mărarul tocat, sarea, piperul și foaia de dafin. Legați bine pungile, agitați timp de un minut și țineți la frigider pentru 30 de minute. A doua zi puteți servi castraveți murați la masă.