Legume și fructe ce conțin vitamina B12 - Ego.ro

Legume și fructe ce conțin vitamina B12

Legume și fructe ce conțin vitamina B12. Un lucru mai puțin știut este acela că vitamina B12 este singura pe care organismul nu o poate produce singur
Legume și fructe ce conțin vitamina B12

Legume și fructe ce conțin vitamina B12 și care ajută organismul să funcționeze normal. Stilul alimentar este extrem de important, pentru o viață sănătoasă. Drept urmare, aveți grijă ce alimente consumați, pentru ca organismul să rămână puternic și să fiți plin de energie. Vitamina B 12 este extrem de importantă pentru organism. Putei afla mai jos ce legume și fructe conțin această vitamină.

Legume și fructe ce conțin vitamina B12, una dintre cele mai importante pentru organism

Un lucru mai puțin știut este acela că vitamina B12 este singura pe care organismul nu o poate produce singur. Asta presupune că trebuie asimilată din alimente pe care le consumați sau din suplimentele alimentare. Legume și fructe ce conțin vitamina B12.

De multe ori, medicilor le este greu să descopere lipsa acestei vitamini din organism. Controalele medicale regulate nu identifică nivelul acestei vitamine în corp. Pe lângă faptul că legumele și fructele sunt sănătoase, ele aduc un aport important organismului pentru a putea funcționa normal.

Legumele si fructele sunt o sursă de energie

Vitamina B12 vă ajută să vă concentrați, iar starea de oboseală și lipsa concetrării sunt primele semne care se instalează. În cazul în care aveți aceste simptome, ar fi bine să consulați medicul pentru a vă recomanda un regim. În plus, există și suplimente alimentare, care sunt la fel de eficiente.

Deficitul de vitamina B12 poate fi identificat prin semne precum:

  • slăbiciune musculară;
  • tonus scăzut.
  • oboseală nejustificată
  • greață;

Vitamina B12 este importantă pentru menținerea sănătății nervilor și susținerea producției de ADN și celule roșii din sânge. De asemenea, pentru menținerea funcției normale a creierului.

Este important de reținut că aeastă vitamină solubilă în apă are multe funcții esențiale unui organism sănătos.

„Este necesară. Aportul zilnic de referință este de aproximativ 2,4 mg, iar pentru femeile însărcinate și cele care alăptează aportul necesar fiind puțin mai mare. Vitamina B12 este absorbită în stomac cu ajutorul unei proteine numite factor intrinsec. Această substanță facilitează absorbția ei în sânge și celule. Organismul stochează excesul în ficat, lucru ce permite folosirea ei pe termen lung, atunci când este nevoie.

Fără doar și poate, vitamina B12 este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru corp. Dacă te confrunți cu un deficit, din păcate, simptomele nu vor întârzia să apară”, explică specialiștii în domeniu.

Alte simptome care apar în cazul lipsei Vitaminei B12 din corp

  • furnicături și amorțeală în membre;
  • anemie;
  • problemele de memorie.
  • depresia;
  • confuzia;
  • problemele de coordonare ale mișcărilor;

În cazul în care aveți simptomele menționate mai sus, trebuie să vă gândiți serios și să faceți schimbări în stilul de viață. Alimentația zilnică este foarte importantă.

Începeți să introduceți în alimentația voastră mai multe alimente bogate în vitamina B12.

Alimente care conțin Vitamina B 12:

  • broccoli;
  • ciupercile și varza creață;
  • pepenele galben;
  • zmeura;
  • ficatul;
  • orezul brun;
  • cerealele integrale;
  • mazărea.
  • semințele de floarea-soarelui;
  • alunele;
  • nucile;
  • cartofii;
  • morcovii;
  • fasolea păstăi;
  • vinetele;
  • mazărea;
  • germenii de grau;
  • cerealele integrale.
  • drojdia;
  • carnea de porc;

„Acidul folic intervine în metabolismul aminoacizilor și nucleotidelor având un rol esențial atât în diviziunea celulara, cât și în sinteza hemoglobinei și a acizilor nucleici.

În plus, datorita implicării acidului folic în procesele de diviziune și creștere celulara, un nivel optim este esențial pentru a permite dezvoltarea corespunzătoare a placentei și a fetusului.

Așadar, majoritatea vitaminelor din complexul B se găsesc în aproape toate tipurile de alimente, cu excepția vitaminei B12, care poate fi asimilată cu precădere doar din anumite alimente bogate în vitamina B12, cele mai multe fiind de origine animală”, mai susțin specialiștii.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Pătruleasa nu spune ”nu” atunci când e vorba de întoarcerea în TV. Ce face acum, de când ”stă acasă”
8.9 27 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *