Copiii care mănâncă fructe și legume au o sănătate mintală mai bună. Este dovedit ştiinţific

Orice părinte știe despre ce vorbesc, atunci când vine vorba despre lupta cu cei mici pentru a-i convinge să mănânce fructe și legume. Cercetătorii ne dau un motiv în plus să insistăm.
Copiii care mănâncă fructe și legume au o sănătate mintală mai bună. Este dovedit ştiinţific

În general, cei mici sunt greu de convins să mănânce fructe și legume. Iar dacă vine vorba despre brocoli, copiii sunt de-a dreptul terorizați de gustul fad al acestuia. Desigur, ei nu cunosc beneficiile acestui aliment, ori ale celorlalte fructe și legume. Un adult însă le cunoaște și asta ar trebui să fie suficient pentru a te motiva să continui să te lupți cu cel mic, pentru a-l face să le mănânce. Mai ales după ce s-a constatat că copiii care mănâncă fructe și legume au o sănătate mintală mai bună.

Un studiu BMJ Nutrition a legat consumul mai mare de vegetale cu o bunăstare mintală mai bună la copiii școlari.

Studiul nu arată dacă un consum suficient de produse va aduce cu siguranță o sănătate mintală mai bună la copii. Dar a arătat că cei care au consumat cinci sau mai multe porții de fructe și legume pe zi au avut cele mai mari rezultate în ce privește bunăstarea mintală.

Copiii care mănâncă fructe și legume au o sănătate mintală mai bună

Cercetarea a fost prima care a analizat legătura dintre consumul de produse și sănătatea mintală a copiilor, spun autorii.

Se spune că sunt necesare cinci porții de fruce și legume pe zi. Însă aceste cinci porții pot însemna o cantitate diferită pentru copii, la vârste diferite.

De exemplu, cinci porții pentru un copil de 3 ani reprezintă o cană de fructe și o cană de legume. Dar pentru un copil de 10 ani înseamnă mai mult. O cană și jumătate de fructe și două sau două căni și jumătate de legume pentru întreaga zi.

Dieta e importantă, dar nu e totul

Totuși, nu este vorba doar de dietă. Chiar și autorii studiului au spus că factorii comportamentali și demografici sunt importanți și pentru o bună sănătate mintală.

Studiul a examinat efectele consumului de vegetale a 7.570 de elevi de liceu și 1.253 de elevi de școală primară. Doar 25,2% dintre copiii mai mari și 28,5% dintre copiii din școala primară au mâncat cele cinci porții de fructe și legume recomandate pe zi.

Rezultatele privind bunăstare mintală au crescut pe măsură ce copiii aveau mai multe porții de fructe și legume; cei care au avut peste cinci porții pe zi au avut scoruri de bunăstare mintală. Ei au fost comparați cu cei care au avut doar trei sau patru porții pe zi. Dar și aceștia au avut rezultate mai bune față de copiii care au mâncat doar una sau două porții, scrie mother.ly.

„Deși legăturile dintre nutriție și sănătatea fizică sunt bine înțelese, până în prezent, nu s-au știut multe despre faptul că nutriția joacă un rol în bunăstarea emoțională a copiilor”, a spus Ailsa Welch, profesor de epidemiologie nutrițională la Universitatea din East Anglia Medical School, într-o declarație de presă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *