Copilul rănit de o statuie din Primăria Capitalei a fost operat de urgență. Nicușor Dan, acuzat că ar fi luat decizii care au favorizat accidentul

Cum ar trebui să fie folosite, de fapt, intrările în clădirea Primăriei Capitalei
Copilul rănit de o statuie din Primăria Capitalei a fost operat de urgență. Nicușor Dan, acuzat că ar fi luat decizii care au favorizat accidentul

Accidentul grav în urma căruia un copil de 6 ani a fost lovit puternic de o statuie din sediul Primăriei Capitalei ar fi fost favorizat de deciziile primarului Nicușor Dan. Sunt acuzațiile fostului primar, Gabriela Firea.

Acuzațiile Gabrielei Firea la adresa lui Nicușor Dan

Fostul primar al Capitalei susține că recomandarea ISU este că cetățenii să utilizeze pentru acces cele două intrări laterale din clădire, nu cea principală. Poliția a deschis o anchetă. Acuzațiile sunt de vătămare corporală.

În ziua incidentului, primăria a transmis un comunicat în care a menționat că statuile respective au fost amplasate acolo în 2016. Însă până luna trecută holul principal avea doar rol expozițional. Pe ușa respectivă intrau doar primarul și delegațiile oficiale. Accesul publicului a fost realizat la dispoziția lui Nicușor Dan.

Copilul rănit de statuie a fost operat de urgență

Potrivit reprezentanților spitalului Grigore Alexandrescu, copilul în vârstă de 6 ani a fost astăzi operat de urgență. Familia nu este de acord să fie furnizate alte informații cu privire la starea micuțului.

Vă reamintim că băiatul se afla împreună cu tatăl său la primărie, momente în care s-a urcat pe o coloană, iar aceasta a căzut peste el. Reprezentanții primăriei au spus atunci că era amplasată din 2016, în timp ce fostul primar spune că de fapt este din 2010 acolo. Opera de artă, care se ținea într-o tijă de fier-beton, poartă semnătura sculptorului Florin Codre: „Simfonia roz”, scrie antena3.ro.

„Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție.”, se arată în comunicatul de presă emis de PMB.

Nicușor Dan nu a mai răspuns la nicio solicitare din partea presei cu privire la acest incident.

2.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.