Corina Caragea ne-a dezvăluit regulile de aur pentru o vacanţă reuşită. Obiectul care nu îi lipseşte niciodată din bagaj: „Îl iau cu mine chiar dacă stau la 7 stele” EXCLUSIV

Vedeta ne-a mărturisit cât investeşte din salariul său pentru vacanţe, cum îşi alege destinaţiile şi ne-a oferit câteva sfaturi foarte importante pentru un sejur reuşit.
Corina Caragea ne-a dezvăluit regulile de aur pentru o vacanţă reuşită. Obiectul care nu îi lipseşte niciodată din bagaj: Îl iau cu mine chiar dacă stau la 7 stele EXCLUSIV

Corina Caragea este pasionată de călătorii, astfel că a oferit, în exclusivitate pentru Ego.ro, câteva sfaturi utile pentru a pune la punct o vacanță de vis. Aceasta ne-a împărtășit experiențele sale din întreaga lume.

Ce secrete are Corina Caragea pentru o vacanță de vis

Corina Caragea ne-a explicat cum își planifică o vacanță, punctând lucrurile de care ar trebui să ținem cont atunci când plecăm în concediu. De asemenea, ea ne-a spus ce obiecte nu îi lipsesc niciodată din bagaj.

Bună, Corina! Ești extrem de pasionată de a vizita noi locuri și de a trăi experiențe fantastice. La ce ești atentă înainte de a pleca în vacanță?

Corina Caragea: Bună! Călătoriile nu reprezintă doar o pasiune, ci și o mare investiție în mine, în dezvoltarea mea personală. Cred că orice călătorie ne îmbogățește și, deși acolo se duc mai toți banii câștigați de mine, nu regret nicio clipă. Eu, dacă am și două zile libere, mă relaxez plecând undeva – în țară sau afară. Înainte de a porni într-o vacanță îmi pun câteva întrebări: merg să lenevesc sau să explorez? Ce buget aloc acestei vacanțe? Este perioada potrivităȘi, în zilele noastre, mai sunt câteva întrebări legate de restricțiile de la fața locului, de care trebuie să ținem cont.

Corina Caragea este o împătimită a vacanțelor
Corina Caragea este o împătimită a vacanțelor

Caut oferte, cele mai bune perioade, fac tot felul de calcule

Cum îți planifici o vacanță?

Corina Caragea: Ideal e să o planific din timp. Dar nu trăim într-o lume ideală, așa că o planific atunci când se poate. Ideal e să fiu flexibilă cu plecare/întoarcere. Dar nu mereu se poate, din cauza jobului zilnic de la știri. Așadar, mă gândesc încă de la aterizarea înapoi, dintr-o vacanță, unde și când va fi următoarea, cum să fac să fie mai repede.

Caut oferte, cele mai bune perioade, fac tot felul de calcule. Ideea este că în 99% dintre cazuri mă organizez singură, nu apelez la o agenție. Nu știu dacă e mai bine, dar, pentru mine, această metodă este potrivită. Sunt astfel independentă, știu toate opțiunile, îmi aleg eu datele, cazările, excursiile la fața locului. Nu îmi place să merg cu grupul sau să depind de ceva.

La destinație deseori închiriez un mijloc de transport sau, dacă nu, aleg cazarea lângă o gară ori metrou, încât să îmi fie ușor să mă deplasez oriunde.

Vedeta adoră plajele exotice
Vedeta adoră plajele exotice

Corina Caragea: „Nu aș citi înainte recenzii pe net despre o destinație

De ce ar trebui să ținem cont înainte de a merge în concediu?

Corina Caragea: Să mergem cu persoana potrivită. Cred că e cel mai important când vine vorba de o vacanță. Apoi vin celelalte – buget, perioadă (dacă eşti flexibil, găsești prețuri mai bune, dacă alegi extra sezon, din nou, ai prețuri mai bune, scapi de aglomerație, dar îți asumi riscul de a nu avea clima de partea ta).

Ține cont și dacă la destinație sunt activități pe placul tău – dacă ești genul explorator, dacă ești aventurier, dacă vrei să te relaxezi doar, dacă ai sau nu copii, suntem foarte diferiți cu toții, iar în vacanță suntem chiar și mai mofturoși. Nu aș citi înainte recenzii pe net despre o destinație, pentru că tocmai aceste lucruri, de care unii nu țin cont înainte, pot influența o recenzie.

De exemplu, tu care ești genul mereu activ, dornic de aventură, s-ar putea să te plictisești pe o insulă cât o palmă, cu o plajă superbă, lux și liniște. Și să te întorci dezamăgit. Sau să alegi sezon ploios. Și mai supărat să revii acasă.

Pe când destinația să fie Paradisul pe pământ pentru cineva cu un job stresant, care abia așteaptă o evadare de acest gen în care să nu facă nimic în afară de efortul de a da paginile unei cărți pe un șezlong la soare toată ziua. 

Bruneta alege cele mai interesante destinații de vacanță
Bruneta alege cele mai interesante destinații de vacanță

„Merg mereu cu prosopul meu, fie că stau și la 7 stele

Ce obiecte nu îți lipsesc niciodată din bagaj?

Corina Caragea: Aparatul foto, medicamentele, banii, cardurile și actele, desigur.

Ce produse de frumusețe sunt importante?

Corina Caragea: Crema hidratantă atât pentru față cât și pentru corp și mâini, mai ales în avion, aptermală și cremele cu protecție solară.

Ești genul care merge în vacanță cu un bagaj mare sau preferi să ai strictul necesar? Cum este mai bine?

Corina Caragea: Desigur că mai bine este strictul necesar, însă eu sunt repetentă la acest capitol și mereu am impresia că strictul necesar încape într-un valizoi. Jumătate este inutil, de fapt. Eu merg mereu cu prosopul meu, fie că stau și la 7 stele. Inclusiv cel de plajă.

Plec cu perna pentru avion și cu un kilogram de creme de soare. Totul se poate cumpăra la fața locului sau se găsește la hotel, desigur, dar eu am preferințele mele. Ideal este, ca să economisești spațiu, să speli hainele la hotel, dar nici pe asta nu o fac.

Corina Caragea a făcut înconjurul planetei în vacanță
Corina Caragea a făcut înconjurul planetei în vacanță

Corina Caragea: „Pun ce e mai greu în bagajul de mână

Ce abilități ai deprins de-a lungul anilor atunci când vine vorba de împachetarea lucrurilor?

Corina Caragea: De nenumărate ori eu am fost acel pasager enervant după care aștepți la check-in pentru că depășește greutatea admisă și trebuie să deschidă și să rearanjeze lucrurile în valiză sau chiar să le arunce. Cine vrea sa plătească în plus? 

Îmi amintesc că pe un zbor între state, în America, mă costa mai mult taxa extra bagaj decât biletul în sine. Sau pe alt zbor Paris-Londra, când am avut ca bagaj de mână un imens sac plin cu jucării de la Disney cu care am sperat să trec neobservată. Ce fac în situațiile astea? Pun ce e mai greu în bagajul de mână – pantofi, blugi, genți, placă de păr. Iau geci pufoase ca să poată fi ușor turtite.

Unele haine le pun pe mine una peste alta, ce e mai greu și mai voluminos îmbrac/încalț. Pălăriile și pantofii îi umplu cu pungulițe în care am șosete sau lenjerie intimă/costume de baie. Am un video explicativ pe canalul meu de YouTube.

Care este destinația ta favorită?

Corina Caragea: Din Europa – Spania. Din afara Europei – Bali.

Să își facă asigurare medicală, dar și storno, în caz că intervine ceva să fie acoperiți

Ce sfaturi ai pentru cei care se pregătesc să plece în vacanță?

Corina Caragea: Să se documenteze bine înainte. Să știe dacă se intră în țara respectivă cu test, cu vaccin, cu viză. Să își facă asigurare medicală, dar și storno, în caz că intervine ceva să fie acoperiți. Eu am pățit-o de câteva ori. Dacă pot, să își ia bilet flexibil și cazare cu anulare gratuită. Dacă închiriază mașină, să aibă un card de credit. Și permisul să le fie recunoscut în țara respectivă (eu am pățit în Japonia…).

Vedeta călătorește foarte mult
Vedeta călătorește foarte mult

Ești genul care merge într-un loc pentru a vizita sau îți dorești să te relaxezi?

Corina Caragea: Le îmbin. De exemplu, am ocolit până acum o destinație preferată de români, deși scumpă: Maldive. Pentru că eu cred că m-aș plictisi. Așa că mereu am ales altceva – Thailanda, Seychelles, Mexic, Mauritius. Ce au toate aceste destinații în plus pe lângă acele plaje de vis? Locuri de explorat, istorie, tot felul de excursii și activități, mâncare bună, diversitatea peisajelor.

Așa că am mers de exemplu în Hawaii, unde alegeam altă plajă în fiecare zi. Sau în Mauritius, unde o zi făceam plajă, în alta mergeam să vizitez Capitala. Sau în altă zi mergeam cu ATV-ul printre zebre ori la grădina botanică. Când am ales vacanța în Japonia, am oprit câteva zile în Tokio. Alte câteva zile în Kyoto, total diferit. Și apoi câteva zile în Okinawa, la plajă. Îmi place să mixez experiențele într-o vacanță.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.5 21 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *