Corina Chiriac a fost cochetă încă de mic copil. „Mama îmi făcea rochițe lucrate cu andrelele”. Ce a ales artista să facă cu unele dintre cele mai frumoase rochii ale ei VIDEO EXCLUSIV

Lecție de stil de la una dintre cele mai apreciate artiste ale muzicii românești

Corina Chiriac este una dintre cele mai iubite artiste din România, dar și printre cele mai apreciate pentru modul în care a știut să se prezinte de-a lungul timpului în fața publicului ei. Extrem de elegantă, artista a fost mereu un etalon pentru doamnele și domnișoarele de la noi și continuă să o facă și astăzi, la 73 de ani. Corina Chiriac a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că a fost mereu atentă la imaginea ei, chiar de când avea doar câțiva ani și îi cerea mamei sale să o îmbrace în diferite rochițe.

Corina Chiriac: „Nu cred că moda este doar un artificiu superficial”

La 73 de ani, Corina Chiriac reușește în continuare să dea dovadă de eleganță și bun gust, iar aparițiile ei la evenimentele mondene să fie fără cusur.

„Să fiu gata în 10 minune n-am învățat încă. Am răbdare și profit de experiența multor creatoare de modă, multor reviste de modă și ore de admirat parade de modă, etc. Nu cred că moda este doar un artificiu superficial pentru că am acasă o carte, am cumpărat-o din străinătate, are 10 centimetri grosime, se numește „30.000 de ani de modă”, de la picturile rupestre și până astăzi și arată acolo cum s-au costumat oamenii. N-am apucat să o citesc pe toată, dar am răsfoit-o pentru că este plină de fotografii și de explicații. Mi-am dat seama că, în primul rând, primii care s-au costumat, s-au machiat și au purtat bijuterii au fost bărbații. Femeile au primit voie să se costumeze, și nu oricine, ci doar care erau favorite sultanului, țiitoarele regelui, amantele împăratului, după care damenele de onoare primeau și ele voie un pic, iar mai târziu, în Evul Mediu, regina Elisabeta cea Mare a Angliei a spart tiparul”, a povestit îndrăgita artistă pentru EGO.ro, completând că niciodată nu a tratat moda cu superficialitate, ci mai mult ca pe un stil de viață.

„Atunci mi-am spus că treaba asta cu moda nu e doar așa un farafastâc. Nici măcar nu este doar o afacere momentană, este o ținută, o creație adiacentă a omului care vrea să semene cu un păun, cu un papagal colorat, cu un animal splendind”.

„Mereu mi-a plăcut omul îngrijit”

Artista s-a născut cu această înclinație spre frumos și bun gust, dovadă că, din primii ani de viață știa ce haine să-i ceară mamei sale.

„Mama îmi făcea rochițe lucrate cu andrelele. Era un lucru care, în anii ’50, gospodinele, doamnele aveau dragoste să le facă la fetițe ciorăpei, totoșei. Am fotografii cu o rochiță cu bretele, totul făcut de mama. Mama îmi povestea că eram și pretențioasă, nu voiam să mă îmbrac cu orice sau cu ce îmi zicea ea, îmi alegeam eu”, ne-a mai declarat Corina Chiriac, completând că a avut-o ca model mai mult pe bunica ei.

„Mă uitam la bunica mea care era extrem de cochetă. Mama a prins vremurile nenorocite, de după ’50, când femeia elegantă trebuia să fie femeia muncitoare cu basma și să se încalțe în „cutii”, vorba lui Dana Budeanu. Ca să scurtez povestea, mereu mi-a plăcut omul îngrijit, fie că e vorba de femeie, de bărbat, copil, tânăr, bătrân, să fie îngrijit. Nu contează că ai dat o grămadă de bani, cât contează ca haina să fie curată, călcată, asortată. Mi-a plăcut treaba asta”.

Corina Chiriac a fost cochetă încă de mic copil
Corina Chiriac a fost cochetă încă de mic copil

„Am donat 30 dintre rochiile mele istorice”

Conștientă de faptul că și-a pus amprenta nu doar pe muzica ușoară românească, ci și pe moda anilor 70, Corina Chiriac a ales să împartă cu publicul ei o parte din trecutul ei, donând astfel 30 de rochii Muzeului Național de Istorie a României. Astfel că, de la rochiile purtate la festivalurile de la Dresda și „Bratislavka Lyra”, în turneele din Polonia și Cehoslovacia, la rochia de paiete arginii, până la rochiile purtate în America în perioada 1988-1994 și cea purtată în 2019 la recitalul susținut la Festivalul „Cerbul de Aur” de la Brașov, toate pot fi admirate la Muzeul Național de Istorie.

„Anul trecut, în septembrie, am donat 30 dintre rochiile mele istorice Muzeului Național de Istorie a României de pe Calea Victoriei. Nu le-am donat numai rochii. Am făcut o donație mare, o donație de 300 de obiecte cuprinzând acte de familie de la 1901, obiecte vechi și rare, muzicale și nu numai, inclusiv toate trofeele mele. Pe lângă asta, sigur că mai am niște rochii, dar 30 de rochii splendide, cu care sunt filmată pe YouTube, sunt la muzeu”, a mai povestit Corina Chiriac pentru EGO.ro, completând că în continuare rochiile, dar și obiectele de artă pe care le-a donat muzeului, pot fi admirate în cadrul unui turneu de promovare.

„Muzeul este in viligiatură prin țară. După expoziția de la București a fost la Piatra Neamț, apoi le-au cumpărat Vasluiul și acum plecăm la Târgoviște. Facem vernisaj și o să fie un eveniment frumos”.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9.3 35 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
Mădălina Ghenea, cea mai INCENDIARĂ filmare din an! A RIDICAT temperatura din termometre
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *