Cu ce poți înlocui laptele, când faci o prăjitură sau dacă vrei să consumi, în Postul Crăciunului. Top 4 alternative

Lactatele sunt strict interzise în Postul Crăciunului.
Cu ce poți înlocui laptele, când faci o prăjitură sau dacă vrei să consumi, în Postul Crăciunului. Top 4 alternative

Pe 15 noiembrie, creștinii au intrat în Postul Crăciunului. În cele 40 de zile, laptele de vacă, untul, iaurtul sau brânza sunt alimente interzise. Pentru unele persoane nu este deloc ușor să renunțe la acestea, însă există câteva alternative de alimente mai sănătoase pentru organism!

Cu ce poți înlocui laptele în Postul Crăciunului

Laptele de vacă poate fi înlocuit cu alte tipuri de lapte. Deși postul mai are dezlegări la pește, brânza, laptele și untul sunt alimente interzise în cele 40 de zile. Așadar, cei care țin tot postul Crăciunului pot înlocui laptele și produsele lactate cu variantele lor vegetale, care sunt mult mai sănătoase și bogate în nutrienți. Iată care sunt acestea:

Laptele de soia

În post, laptele de soia este un produs renumit pentru avantajele sale nutriționale: numărul mic de calorii (120 de kilocalorii/250 ml) și prezența mineralelor cum ar fi: magneziu, cupru și seleniu.

Laptele de orez

Puține persoane știu că laptele de orez este energizant și extrem de gustos. Pentru a beneficia de o cantitate suficientă de nutrienți și pentru o mai bună hidratare este nevoie de două căni de lapte de orez pe zi. Nu conține calciu și de aceea majoritatea celor care produc lapte de orez în scopuri comerciale adaugă și acest mineral.

Citește și: Ce rugăciune se rostește în Postul Crăciunului 2023. Cuvintele pe care să le spui pentru ajutor și spor în casă

Laptele de migdale

Laptele de migdale este identic cu cel de soia și reprezintă o alternativă sănătoasă a laptelui de vacă. Este ideal în perioada postului, pentru că este bogat în proteine, acizi grași omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu și fier, și, totodată este sărac în calorii. Laptele de migdale este o alternativă și pentru cei care au intoleranță la lactoză.

Laptele de nucă de cocos

O altă alternativă este și laptele de cocos, având un conținut bogat în niacină, numită și vitamina B3, fier, cupru, acizi grași saturați. De asemenea, laptele de nucă de cocos crește nivelul colesterolului bun (HDL) și are efecte antibacteriene!

Brânza tofu, înlocuitor pentru brânza din lapte de vacă

Și brânza din lapte de vacă poate fi înlocuită cu brânza tofu. Aceasta este un fel de ‘brânză din soia’, făcută din lapte de soia coagulat cu nigari, extras din sarea de mare, sau cu precipitat de calciu.

Tofu conține procente importante de calciu, mangan, seleniu și fosfor, are puține calorii, dar suficiente proteine pentru a fi considerat un aliment sățios.

Citește și: Care sunt zilele cu dezlegare la pește din Postul Crăciunului 2023. Lista completă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Gheboasă, cel mai romantic interviu în luna dragostei!
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *