Cu ce poți să cureți bijuteriile din aur. Trucul banal

Cum se curăță bijuteriile din aur.
Cu ce poți să cureți bijuteriile din aur. Trucul banal

Aurul este un metal natural prețios, de culoare galben portocaliu, strălucitor, în forma sa pură. Este unul dintre cele mai populare metale folosite în bijuterii și aliat cu alte metale prețioase și neprețioase pentru rezistență și durabilitate. Cel mai des, aurul alb este aliat cu nichel, zinc, paladiu sau argint, în timp ce aurul roz este aliat cu cupru.

Când să cureți bijuteriile din aur. Sfaturi și trucuri utile

Chiar dacă este un metal prețios, poate fi curățat foarte ușor și acasă. Dacă ai anumite dubii, când cureți bijuteriile acasă, cea mai simplă metodă cu o cantitate mică de ingrediente, este întotdeauna o idee mai sigură.

Cu toate acestea, există modalități mai specifice prin care îți poți curăța bijuteriile, în funcție de calitățile acestora. Deoarece bijuteriile din aur sunt atât de populare, haideți când este momentul să le cureți și cum poți face asta acasă.

Orice bijuterie purtată în mod regulat trebuie, de asemenea, curățată în mod regulat. Specialiștii recomandă o curățare săptămânală blândă și o curățare profundă după expunerea la murdărie excesivă sau substanțe chimice. Bijuteriile pentru ocazii speciale ar trebui inspectate după fiecare purtare pentru murdărie, pete sau deteriorare. Au nevoie de curățare doar dacă par murdare.

Aurul poate rezista la curățarea ușoară și frecventă, care îl menține fără praf, ulei, amprente și depuneri chimice. Acest lucru ajută la prelungirea duratei de viață a bijuteriilor și la menținerea aspectului lor strălucitor și nou.

Cu ce poți să cureți bijuteriile din aur

Oferă brățărilor, lanțurilor și cerceilor din aur masiv o curățare blândă într-o soluție foarte ușor de pregătit acasă. Ai nevoie de câteva picături de săpun de vase și de puțină apă caldă. Pune bijuteriile mici într-o sită înainte de a le pune în soluție. Bucățile mari pot intra direct în bol pentru a se înmuia timp de aproximativ cinci minute pentru a îndepărta murdăria. Rotește articolele, apoi scoate-le, așeză-le pe o cârpă moale și treci cu o periuță de dinți moale peste crăpături și lănțișoare, pentru a îndepărta murdăria prinsă acolo. Pune bucățile mici în sită și clătește totul sub un jet de apă. Bijuteriile se usucă apoi cu o cârpă moale.

O altă metodă de curățare simplă este prin folosirea unui ruj și a unei foi de hârtie A4. Aplică o cantitate mică de ruj pe hârtie, apoi freacă cu atenție bijuteriile de hârtia desenată cu ruj.

Îndepărtează apoi rujul de pe bijuterii cu o cârpă umedă. Bijuteriile din aur își vor recăpăta strălucirea.

Citește și cum îți dai seama dacă bijuteriile sunt din aur sau din argint, înainte de a le cumpăra. Trucul care face diferența

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *