Cu ce să amesteci salata de boeuf în loc de maioneză. Iese mult mai bună și cu puține calorii pentru masa de Revelion

Cu ce să amesteci salata de boeuf în loc de maioneză. Iese mult mai bună și cu puține calorii pentru masa de Revelion

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Extrem de gustoasă și hrănitoare, acest preparat e o adevărată încântare pentru papilele gustative. Majoritatea gospodinelor din România preferă să pună maioneză, însă puține știu că poate fi înlocuită cu ingrediente la fel de delicioase.

Ce să pui în salata de boeuf în loc de maioneză

Dacă îți place o variantă mai sănătoasă pentru maioneză, există alternativă care are aceeași consistență și se potrivește de minune în salata de boeuf. Este vorba despre iaurtul grecesc. Acesta reprezintă o alternativă delicioasă pentru maioneza din orice salată, deoarece are un conținut scăzut de grăsimi.

O altă opțiune este maioneza vegană, care se asemănă foarte mult la gust și la consistență cu cea clasică. Cel mai bine ar fi să o prepari chiar tu din aquafaba, acel lichid care rămâne de la năut.

Și humusul poate fi un înlocuitor excelent pentru maioneză, având în vedere că are mai puține grăsimi decât sosul obținut din gălbenușuri crude sau fierte. Avocado merge de minune ca piure pentru friptură sau sos în salata de boeuf.

Citește și Ce să nu pui niciodată în salata de boeuf. Îi poate strica gustul, sfaturi și trucuri pentru o rețetă de nota 10

Cine nu are voie să mănânce maioneză

Deoarece este obținută din ouă în stare crudă, maioneaza nu este indicată femeilor însărcinate. Bacteria Salmonella poate exista în interiorul ouălor, așa că nu e recomandată dacă aștepți un copil. Se știe că provoacă toxiinfecție alimentară, manifestată prin greață, vărsături și dureri abdominale.

Din cauză că femeile gravide pot să se infecteze mult mai ușor cu bacteria Salmonella, medicii recomandă ca maioneza clasică să fie înlocuită cu una vegetală ori pasteurizată. În acest proces, alimentele sunt încălzite la 70°C, apoi răcite la 4-6°C. O poți face și în casă din ouă, muștar, sare, ulei de floarea soarelui și zeamă de lămâie.

Vezi și Ce poți să faci dacă se taie maioneza pentru salata de boeuf. 4 trucuri care rezolvă rapid situația

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *