Cu ce să combini apa pentru udat mușcatele. Vor exploda de flori frumoase și colorate

Trucul este foarte simplu
Cu ce să combini apa pentru udat mușcatele. Vor exploda de flori frumoase și colorate

Toți cei care iubesc florile își doresc să aibă mereu o grădină spectaculoasă, fie care e vorba de flori în ghiveci sau puse direct în pământul din curte. Mușcatele sunt întâlnite în mai toate casele, fiind flori destul de ușor de întreținut. Află de mai jos cu ce să le uzi pentru a avea tot timpul flori frumoase și colorate.

Apa care face minuni asupra mușcatelor. Cum să o folosești

Potrivit specialiștilor în domeniu, apa de orez este un produs foarte util. Chiar dacă te duce cu gândul la bucătărie, aceasta poate fi folosită și pentru a fertiliza plantele și pentru a le menține sănătoase datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține.

Folosește apa de orez pentru a uda plantele deoarece acest tip de apă oferă o cantitate suficientă de îngrășământ și minerale pentru ca plantele să le folosească în mod eficient. Poate fi aplicată asupra plantelor prin orice metodă și ajută chiar și la îndepărtarea dăunătorilor când este fermentată.

Cum ajută apa de orez florile

Apa de orez promovează o populație sănătoasă de bacterii în sol, stimulează creșterea plantelor și crește producția de flori și culturi. Aceasta conține amidon și substanțe nutritive benefice.

Cum să o prepari? Aceasta poate fi obținută fie din spălarea boabelor de orez, fie din strecurarea excesului de apă dupăc e orezul este fiert.

Metoda după clătire: folosește o jumătate de cană de orez nefiert, pune-l într-un castron mic și adaugă două, trei căni de apă. Clătește bine orezul timp de 2-3 minute, apoi lasă-l la înmuiat pentru 30-45 de minute. După înmuiere amestecă apa pentru a agita și a amesteca nutrienții care s-au depus. Strecoară apa de orez într-un bol curat.

Metoda după fierbere: ia jumătate de cană de orez nefiert și pune-l într-un vas de gătit. Adaugă apa și amestecă bine, apoi lasă-l la foc mediul pentru 30-45 de minute. Strecoară orezul și păstrează reziduul de apă.

Vezi și – De ce să pui coji de ceapă pe plante. Sfatul de aur al grădinarilor profesioniști, vei iubi acest secret

Ce beneficii are apa de orez pentru plante

Apa de orez conține o cantitate mică de îngrășământ. Amidonul din aceasta oferă plantei carbohidrații necesari care pot fi stocați în membrana celulară a plantei până când pot fi folosiți pentru energie. Promovează în același timp bacteriile utile, cum sunt lactobacilii și micorizele. Cel mai bun moment pentru a aplica apa de orez plantelor este înainte ca recolta să își înceapă ciclul de creștere.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
8.4 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *