Cu ce să stropești castraveții din grădină pentru o recoltă mai bogată. Tratamentul banal și eficient cu efecte uimitoare

Soluții pentru cei mai buni castraveți ai sezonului
Cu ce să stropești castraveții din grădină pentru o recoltă mai bogată. Tratamentul banal și eficient cu efecte uimitoare

Castraveții sunt unele dintre cele mai nutritive legume din câte există, având numeroase beneficii pentru sănătate și nicio contraindicație. Ei se consumă în stare proaspătă, în salate, aperitive, sub formă de suc sau murați. Iar pentru a rodi cei mai buni și frumoși catraveți, folosește sfaturile de mai jos!

Cum să ai o recoltă generoasă de castraveți, în mod natural

Una dintre metode neștiute de mulți, dar foarte eficientă, este stropirea recoltelor de castraveți cu lapte. Pașii sunt simpli: când lăstarii proaspăt apăruți au aproximativ 3 frunzulițe, trebuie adăugată o soluție formată din iod și lapte, însă nu mai gras de 3%. Laptele cu o concentrație mai mare de dgsime poate avea efecte negative asupra castraveților. Ai nevoie de o găleată cu apă, un litru de lapte și 30 de picaturi de iod, această combinație de substanțe urmând a fi aplicată la baza castraveților. Folosește această soluție o dată la o săptămână și jumătate pentru a feri cultura de castraveți de boli. Soluția va fi folosită ca și îngrășământ radicular și se aplică 200 ml pe răsadurile tinere și 500 ml pentru tufele deja dezvoltate. Apa cu lapte ar trebui turnată direct la rădăcinile plantelor. Acest lucru permite nutrienților să ajungă la sistemul radicular al castraveților și să asigure absorbția optimă a acestora.

Un alt tratament bun pentru castraveți este pâinea. În 10 litri de apă se va înmuia o pâine, iar a doua zi se fărâmițează. Se adaugă un flacon de iod, iar această soluție se dizolvă într-o găleată cu apă. Lichidul rămas după aplicare se poate depozita la un loc răcoros. Soluția se aplică o dată la 14 zile, mai ales dacă ne dorim o recoltă complet dezvoltată până la toamnă.

Pentru cei care vor să își protejeze legumele de diferitele boli, poți dizolva 150 de grame de zahăr și doi litri de zer într-o găleată cu apă. Folosit o dată la 7 zile, vrejurile for înflori constant, și asta datorită zerului ce conține o gamă largă de micro și macro elemente benefice.

Altă metodă ce merită să fie încercată pe culturile de castraveți presupune fierberea coljilor de la 10 cepe în 10 litri de apă. Când amestecul fierbe, se acoperă cu un capac și se lasă la răcit timp de 12 ore. Se storc cojile și se strecoară lichidul, acesta urmând să fie dizolvat în 4 litri de apă. Acest tratament se aplică pe vrejurile de castraveți. Legumele pot fi consumate fără griji după toate aceste tratamente naturale.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.5 39 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *