Cu ce să stropești în grădină pentru o recoltă bogată. Plantele vor crește mai rapid și vor fi mai roditoare

Ingredientul natural care face minuni

Scris de: Daoud Andra

10 Aug. 2023

Cu ce să stropești în grădină pentru o recoltă bogată. Plantele vor crește mai rapid și vor fi mai roditoare

Grădinăritul reprezintă o îndeletnicire pe care o practică majoritatea românilor care stau la curte. Dacă ai plantat în grădină mai multe soiuri de legume, cu siguranță îți dorești ca acestea să aibă rod bogat la toamnă. Iată cu ce să stropești în grădină pentru a ajuta solul să fie fertil! Ingredientul banal care poate face minuni.

Soluția naturală cu care să stropești în grădină

Atunci când vine vorba despre grădină, există o mulțime de trucuri la îndemână pe care oricine ar trebui să le știe. Înainte să te îndrepți către produse chimice din comerț, merită să încerci aceste ingrediente naturale, care ajută la fertilizarea solului, dar te scapă și de o serie de probleme.

Citește și: Amestecul extraordinar care scapă plantele de păduchi. E foarte simplu de preparat, grădina ta va arăta spectaculos

Drojdia este un ingredient activ foarte puternic, iar atunci când o dizolvi în apa cu care uzi plantele, ajută la fertilizarea solului. După ce ajunge în sol, drojdia activează microflora naturală a acestuia. Astfel, materia organică se descompune, iar substanțele organice ajung mai ușor la rădăcinile plantelor. Acestea vor fi mai roditoare și mai sănătoase.

Este ideal ca soluția pe bază de drojdie să fie aplicată după ce a fost pus material organic pe sol. Folosiți compost sau gunoi de grajd în prealabil, după care udați cu apa în care ați dizolvat drojdie, pentru a accelera descompunerea materiei organice. La o găleată de apă călduță, se adaugă un plic de drojdie uscată și o lingură de zahăr. Se amestecă bine și se stropește grădina cu acest amestec.

Citește și: Ai plantat greșit trandafirii până acum. De asta nu se prind în pământ și nu înfloresc. E secretul experților în grădinărit

Cata drojdie se pune in cozonac
Drojdia ajută la fertilizarea solului din grădină

De ce să stropești plantele cu lapte

Un alt ingredient natural care poate fi de mare ajutor în grădină este laptele. Dacă plantele tale sunt afectate de dăunători precum afidele, laptele le poate salva. Dizolvă un litru de lapte în 10 litri de apă și stropește din abundență frunzele plantelor afectate cu acest amestec. În următoarele zile, insectele care au invadat plantele vor dispărea, iar frunzele se vor reface. Mirosul poate fi înțepător, din cauză că laptele fermentează, însă acest lucru este perfect normal.

Citește și: Asta fac grădinarii adevărați pentru o recoltă bogată de castraveți. Trucul care îi ajută să crească de două ori mai repede

Dacă nu ai la îndemână lapte, poți folosi și zer. De asemenea, amestecul este util dacă frunzele plantelor din grădină s-au îngălbenit sau încep să se usuce pe margini. Atunci când temperaturile sunt caniculare și plantele au de suferit din cauza soarelui puternic, amestecul pe bază de lapte sau zer le poate salva. Acesta creează o peliculă albă pe suprafața frunzelor, care le protejează de razele puternice ale soarelui.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *