Cu ce să stropești mușcatele pentru a fi pline de flori. Soluția se prepară în casă din câteva ingrediente banale

Așa vei avea mușcate înflorite tot anul!
Cu ce să stropești mușcatele pentru a fi pline de flori. Soluția se prepară în casă din câteva ingrediente banale

Mușcatele sunt, fără doar și poate, cele mai populare flori din întreaga lume. Florile și culorile lor sunt o priveliște de văzut. În plus, aceste plante minunate sunt foarte ușor de întreținut și rezistă la căldură fără nicio problemă, așa că te încurajăm să le achiziționezi. Iată cu ce să le stropești pentru a fi pline de flori. Nu, nu ai nevoie de o soluție costisitoare!

Soluția care ajută mușcatele să înflorească spectaculos

Cu siguranță ai văzut cel puțin o dată o mușcată sau poate chiar cunoști pe cineva care are. Această floare superbă este extrem de populară și poate fi plantată atât în grădină, cât și în ghiveci.

Deși nu are un miros deosebit, precum au alte plante, mușcata compensează cu florile sale , care au culori vibrante. În plus, îngrijirea ei este extrem de simplă. Cu ajutorul unui truc simplu o poți face să înflorească și iarna.

Trucul care îți umple mușcatele de flori

Vrei să ai mușcate înflorite și iarna? Ei bine, dacă da, noi avem soluția. Și nu, nu va trebui să cumperi un îngrășământ costisitor! Tot trucul constă în banala coajă de banană.

Aceasta este extrem de bogată în minerale și, prin urmare, are capacitatea de a îmbogăți solul plantelor tale preferate. Ea conține foarte mult calciu, magneziu, dar și potasiu.

Citește și Cum se îngrijesc mușcatele iarna. Ce să faci ca să înflorească abundent după ce trece sezonul rece!

Cum se prepară soluția minune

Pentru a prepara soluția minune, vei avea nevoie de doar trei coji de banană. Însă, ai grijă ca fructele să fie foarte bine coapte. De asemenea, vei mai avea nevoie și de trei litri de apă.

După ce ai făcut rost de aceste elemente, te poți apuca de treabă. Mai întâi de toate, ia cojile de banană și taie-le în bucăți cât mai mici, pentru ca substanțele active să se combine cu apa.

Acum, introdu bucăţile în apă și pune totul într-un recipient cu capac. Așteaptă trei zile, după care trece lichidul printr-o sită, astfel încât să scapi de resturile de coajă. În final, soluția este gata pentru a uda plantele.

Citește și 5 semne că uzi florile prea des. Pontul grădinarilor de top pentru cele mai frumoase mușcate!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *