Carnea de pui este printre preferatele multor oameni. Se prepară destul de ușor și este și accesibilă din punct de vedere al prețului. De asemenea, poate fi consumată și de persoanele care au o dietă cu puține grăsimi. Pentru a te asigura că nu va ieși uscată, e nevoie să faci ceva înainte de a o pune pe grătar sau la cuptor. Astfel va avea o aromă deosebită și va ieși fragedă.
Dacă dorești să pregătești o rețetă de pui picant, indiferent dacă va fi la grătar sau la cuptor, ține cont de următorul truc. Pregătește un amestec de trei linguri de boia de ardei dulce, o linguriță de boia de ardei iute, o linguriță de praf de usturoi, două lingurițe de oregano și, în funcție de preferințe, o linguriță de piper negru sau alb. Astfel la final vei obține carne fragedă și foarte gustoasă.
Îți dorești să pregătești pui la cuptor? Este una dintre cele mai simple și folosite metode de a pregăti carnea de pui. Ai nevoie de o cantitate foarte mică de ulei. Având în vedere că se va găti într-un spațiu închis, carnea va fi aromată datorită condimentelor.
O rețetă foarte simplă de pui la cuptor presupune adăugarea a două feluri diferite de muștar, Maille Dijon și Maille Ancienne, dar și cimbru proaspăt și praf de usturoi.
Atunci când însă prepari un pui întreg la cuptor, presară și praf de paprika peste carne. Aceasta va accentua culoarea rumenile a pieliței puiului și va oferi și o aromă deosebită. Alte condimente pe care le poți folosi: mentă, rozmarin, salvie sau cimbru.
Pentru a prepara pui la grătar este nevoie să marinezi carnea înainte. Las-o pentru una, două ore în frigider într-un amestec de condimente. Poți folosi o ceapă tocată, sare, piper, busuioc, mărar și pătrunjel. De asemenea, poți adăuga și bucăți de usturoi tăiate rondele sau poți folosi praf de usturoi. Adaugă câteva linguri de ulei, puțin încât să ungi bucățile de pui. Lasă totul într-un castron la rece.
Vezi și – De ce nu trebuie să îndepărtezi pielea de pe carnea de pui. Greșeala pe care o fac multe persoane
Dacă ți-a rămas o cantitate mai mare de carne de pui, încălzește-o la cuptor, la 175-200 de grade. Pune carnea de pui într-o tavă, adaugă o cantitate mică de apă și acoperă tava cu folie de aluminiu. Apoi, lasă carnea de pui să se încălzească timp de aproximativ 20-30 de minute.