Cu ce să uzi pomii în prima jumătate a lunii aprilie pentru a ține dăunătorii la distanță. Trucul pentru o recoltă bogată

Trucul pe care îl folosesc pomicultorii experimentați!
Cu ce să uzi pomii în prima jumătate a lunii aprilie pentru a ține dăunătorii la distanță. Trucul pentru o recoltă bogată

În fiecare an, sute de hectare de pomi fructiferi sunt ruinate de invazia dăunătorilor. Aceștia atacă primăvara devreme, când temperaturile încep să crească și arborii înfloresc. Cum îi poți opri? Ei bine, noi îți vom dezvălui un truc care functioneaza garantat. Iată ce trebuie să faci ca să te bucuri de o recoltă bogată!

Cei mai întâlniți dăunatori la pomii fructiferi

Pentru a elimina dăunătorii din pomii fructiferi, în primul rând, este necesar să știm cu ce dăunător avem de-a face. Iată o listă cu cele mai comune viețuitoare care invadează pomii fructiferi.

  • Păianjenul roșu

Este greu de observat, dar prezența lui este dezvăluită de mici umflături sau puncte galbene care apar pe frunze. Este un dăunător care apare de obicei vara și atacă piersicii, perii și meri, printre altele.

  • Afidele

Acesta este unul dintre dăunătorii cel mai ușor de distins. Afida poate fi de culoare verde, galbenă, neagră sau albă și provoacă deformarea și ofilirea frunzelor. Ca urmare, pomul slăbește și nu mai cresc flori pe el.

  • Furnica

Este considerată unul dintre cei mai răi dăunători invazivi. Există specii de furnici care atacă frunzele, altele atacă scoarța, iar altele atacă direct fructele. Sunt foarte rapide, așa că, dacă nu sunt detectate la timp, pot ucide pomul într-un timp scurt.

  • Viespea neagră a prunului

După cum îi spune și numele, acesta este un dăunător periculos al prunului. Larvele apărute se strecoară în fructele crude și atacă sâmburii. Odată ce pătrunde în sâmbure, larvele se hrănesc cu galerii în pulpa fructului. Acestea sunt pline de resturi de hrană și excremente. În final, fructele atacate cad.

Truc pentru a ține dăunătorii departe

Pentru a scăpa de dăunători, pomicultorii experimentați folosesc un truc extrem de simplu. Mai exact, în prima jumătate a lunii aprilie, ei tratează arborii cu produse chimice imediat după înflorire, astfel încât aceștia să fie sănătoși și să facă roade.

Cel mai popular fertilizant de la noi din țară conține azot, fosfor și potasiu. Însă, este esențial ca stropirea să se facă atunci când vremea este caldă.

Citește și De ce crapă scoarța copacilor. Greșelile care îți pot distruge pomii fructiferi!

Cum se aplică produsele chimice

Potrivit specialiștilor, produsele chimice se aplică cu ajutorului unui pulverizator sau manual. Ulterior, pomii fructiferi trebuie monitorizați atent pentru a se asigura că nu au fost afectați de soluțiile utilizate.

Cele mai întâlnite substanțe folosite pentru udarea pomilor sunt fungicidele. Ele previn bolile fungice, cum ar fi mucegaiul praf, rugina și crusta. De asemenea, insecticidele sunt foarte utile, deoarece și ele alungă dăunătorii.

Citește și Ce să presari neapărat la rădăcina pomilor fructiferi ca să se prindă. Secretul gospodarilor experimentați!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *