Cu ce se albesc cămășile îngălbenite. Trucul rapid cu bicarbonat de sodiu care salvează situația

Pentru a reda albul cămășilor, utilizează acest truc simplu.
Cu ce se albesc cămășile îngălbenite. Trucul rapid cu bicarbonat de sodiu care salvează situația

Cu ce se albesc cămășile îngălbenite. Adesea, hainele albe au tendința ca în timp să capete o nuanță gălbuie, lucru neplăcut mai ales dacă vorbim de cămăși, pe care le purtăm atât la serviciu cât și la diverse alte evenimente. În cele ce urmează îți vom prezenta un truc rapid cu bicarbonat de sodiu care îți va albi de îndată cămașa îngălbenită de vreme.

Cu ce se albesc cămășile îngălbenite. Trucul rapid cu bicarbonat de sodiu care salvează situația

Cămașile sunt o piesă vestimentară versatilă ce pot fi purtate la aproape orice ocazie. În plus ele pot fi asortate cu ușurință indiferent de culoarea lor. Însă cele mai populare sunt cămășile albe. Dar aceastea vin și cu un inconvenient: se pot îngălbeni în timp, mai ales dacă nu sunt curățate în mod corespunzător.

Din fericire, pe piață există o mulțime de produse care redau albul hainei. Dar înainte de da banii pe produse chimice nu ar strica să încerci trucul nostru. Este simplu, ieftin și extrem de eficient.

Astfel, pentru a avea cămăși ca noi este necesar să pui într-un lighean cu apă caldă oțet și zeamă de lămâie. Introdu cămășile în lighean și lasă-le la înmuiat 30 de minute.

Ulterior, scoate cămășile și pune-le în mașina de spălat. În compartimentul pentru detergent, adăugă săpun de Marsilia și bicarbonat de sodiu. Setează mașina de spălat la 30 de grade și evită ciclul de centrifugare.

Iar la final, cămășile tale vor arăta ca noi.

Cu ce se albesc cămășile îngălbenite. Trucul rapid cu bicarbonat de sodiu care salvează situația
Cu ce se albesc cămășile îngălbenite

Cum calci corect o cămașă

A călca o cămașă corect nu este tocmai simplu. Deși mulți pretind că știu să facă acest lucru, de mute ori la sfârșit își dau seama că haina încă mai are cute, motiv pentru care trebuie să repete procesul până când cutele dispar.

După ce a fost spălată și uscată, cămașa este gata de a fi călcată. Iar cel mai simplu mod este cu ajutorul unui fier de călcat cu abur. Acesta îți va facilita mult munca.

Începe să calci cămașa de la guler, atât în interior cât și în exterior. Continuă cu manșetele, atât la interior cât și la exterior. Unele persoane preferă să continue cu mânecile sau cu partea fără nasturi. Totuși, important este să aplicați presiune și să activați aburul la cele mai dificile pliuri.

Cămașa gata călcată se poate așeza pe umeraș sau se poate plia și așeza pe raft, în șifonier. Pentru a împături cămașa trebuie mai întâi să închei toți nasturii, inclusiv pe cei ai gulerului. Întoarce cămașa cu nasturii în jos și pliază mai întâi mânecile, apoi spatele.

Citește și: „De ce să pui o lingură de bicarbonat de sodiu în coșul de gunoi. Trucul nebănuit

7 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.