Cu ce se fierb prosoapele de bucătărie, de fapt. Trucul bunicii care elimină petele de grăsime și mirosul neplăcut

Cea mai eficientă metodă de igienizare a prosoapelor de bucătărie

Scris de: Oana Matei

16 Oct. 2023

Cu ce se fierb prosoapele de bucătărie, de fapt. Trucul bunicii care elimină petele de grăsime și mirosul neplăcut

Cu ce se fierb prosoapele de bucătărie, de fapt. În bucătărie, prosoapele sunt adesea expuse petelor de grăsime și absorb mirosurile neplăcute. Așa că ce poți face pentru a le menține curate și proaspete? În principiu, ar putea părea o soluție să le pui în mașina de spălat, dar oricine a experimentat această metodă știe că rezultatele pot fi dezamăgitoare.

Cu ce se fierb prosoapele de bucătărie, de fapt

Prosoapele își pierd forma, se întind și se deteriorează, în timp ce petele rămân persistent și, în cele din urmă, rămânem doar cu opțiunea de a le arunca. Iar cel mai frustrant aspect este mirosul persistent de umezeală, care pare să nu poată fi înlăturat cu niciun remediu. Ei bine, aici intervine un truc vechi, dar eficient, transmis din generație în generație: fierberea prosoapelor de bucătărie.

Prosoapele de bucătărie sunt esențiale pentru menținerea unei bucătării curate. Le folosim pentru orice, pentru a usca vasele, a curăța aragazul, cuptorul, masa, frigiderul, pe scurt, pentru tot ce trebuie curățat și dezinfectat. Astfel, cu timpul, prosoapele de bucătărie încep să se păteze și, dacă nu sunt spălate corect, vor începe să aibă un miros urât și să se umple de bacterii.

Trucul din bătrâni care te salvează

Vezi și La cât timp se schimbă prosoapele de față. Multe persoane fac greșeala

O metodă veche, dar extrem de eficientă este să fierbi prosoapele de bucătărie într-o soluție din apă cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu, unul dintre cele mai folositoare produse din bucătăria noastră, are calități uimitoare de curățare și neutralizare a mirosurilor. Iată cum să folosești acest ingredient la maximum pentru a revigora prosoapele de bucătărie:

  • Pasul inițial este să speli prosoapele de bucătărie cu detergent și apă caldă pentru a îndepărta mizeria și particulele de grăsime vizibile. După aceea, pregătește un recipient mare cu apă și adaugă două linguri de bicarbonat de sodiu.
  • Adaugă câteva linguri de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi prosoapele de bucătărie. Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea petelor de grăsime și a mirosurilor neplăcute.
  • După ce prosoapele au fiert, clătește-le bine cu apă rece pentru a îndepărta bicarbonatul și reziduurile.
  • Lasă prosoapele să se usuce la soare. Lumina soarelui are și ea un efect antibacterian și de împrospătare.

Acest truc simplu nu doar că ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și a petelor de grăsime, dar reînnoiește prosoapele de bucătărie și le face să arate ca noi. Mai mult, bicarbonatul de sodiu este sigur și ecologic, fără substanțe chimice dăunătoare.

Vezi și Nu mai folosi balsam când speli lenjeria de pat și prosoapele. Altul este secretul ca să iasă curate și parfumate

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *