Cu ce se leagă chiftelele de post. Trucul de aur al gospodinelor ca să rămână întregi și gustoase

Sunt delicioase și se prepară destul de ușor.
Cu ce se leagă chiftelele de post. Trucul de aur al gospodinelor ca să rămână întregi și gustoase

Am intrat în Postul Crăciunului, iar rețetele ce nu conțin alimente de dulce sunt la ordinea zilei. Multe gospodine preferă să facă preparate simple, iar chiftelele de post sunt printre cele mai căutate în această perioadă. În loc de carne, chiftelele pot fi gătite cu ingrediente precum fasole, cartofi, linte, năut sau alte leguminoase. Pentru a le prepara, este musai să știți și cu ce leagă chiftelele de post, pentru a rămâne întregi!

Chiftelele din legume, o alegere perfectă în Postul Crăciunului

Pentru persoanele care țin post, chiftelele preparate din legume sunt o alegere perfectă. De obicei, acestea pot fi prăjite, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii, în funcție de preferințe.

De cele mai multe ori, chiftelele de post riscă să nu se închege bine, iar majoritatea rețetelor de chifteluțe presupun utilizarea pesmetului. Pesmetul este făcut din pâine uscată măcinată. Combinat cu lapte de soia sau lapte de migdale, se obține o pastă moale care leagă ingredientele și oferă o textură uniformă chiftelutelor.

Cu ce poți să legi chiftelele de post

Și făina de năut sau făina integrală pot fi folosite ca agenți de legare, oferind un gust și o textură plăcută chiftelelor de post. Persoanele care vor să glutenul sau alți alergeni, pot folosi făina de orez sau făina de hrișcă pentru a lega chiftelele de post.

Totodată, și semințele de in sau semințele de chia sunt excelente pentru compoziția chiftelelor, pentru că au capacitatea de a absorbi lichide și de a forma o gelatină naturală.

Citește și: Chifteluțe de post din dovlecei. Trucul pentru a fi pufoase la interior și crocante la exterior

Rețetă chiftele de post din fasole

Ingrediente:

  • 300 g fasole albă uscată
  • 1 chifla înmuiată în apă
  • făină sau pesmet
  • ulei
  • pătrunjel tocat
  • păstârnac
  • morcov
  • ceapă
  • foi de dafin
  • usturoi
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Fasolea se lasă înmuiat într-un vas cu apă pentru a fierbe ușor. A doua zi se fierbe împreună cu un păstârnac, morcov, o ceapă și o foaie de dafin. După ce boabele de fasole au fost fierte, se dau prin mașina de tocat sau se pasează. Pasta de fasole se amestecă cu o chiflă înmuiată în apă și 2 caței de usturoi pisat. Se adaugă după gust sare, piper și se frământă foarte bine. Chiftelele sunt apoi tăvălite în făina sau pesmet și prăjite pe ambele părți în ulei încins. Peste chiftele se presară pătrunjel tocat și se servesc calde!

Citește și: Cum faci chiftele de porc fără ouă. Ies atât de moi și pufoase încât se topesc în gură

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *