Cu ce se leagă chiftelele. Secretul marilor bucătari pentru chiftele fragede și delicioase

Află care sunt ingredientele pentru a lega compoziția de carne pentru chifteluțe

Scris de: Oana Matei

19 Oct. 2023

Cu ce se leagă chiftelele. Secretul marilor bucătari pentru chiftele fragede și delicioase

Chiftelele sunt un aperitiv apreciat de oameni de toate vârstele. Fie că sunt servite simple, cu muștar sau cu sos de roșii, fie marinate în diferite moduri sau alături de piure de cartofi, pregătirea chiftelelor este accesibilă chiar și pentru cei mai puțin experimentați în arta culinară. Aceste gustări delicioase și pufoase pot fi create într-o varietate de combinații.

Chiftele moi, care nu se desfac la prăjire

În general, rețeta tradițională de chiftele presupune ouă, pâine înmuiată în apă, dar există variante ce includ cartofi rași, morcovi, ierburi aromate și diverse condimente pentru a le da un gust unic. Pentru a obține chifteluțe suculente, fără a se desface, trebuie să folosești în compoziție ingrediente care au rolul de a ”lega” carnea. Citește în rândurile următoare care sunt aceste ingrediente.

Gustul irezistibil al chifteluțelor proaspete și pufoase depinde în mare măsură de modul în care este pregătită carnea tocată. Așa că, cum să obții acea textură perfectă și să legi carnea în mod corespunzător pentru a crea chiftelele perfecte? Simplu, însă cheia este la îndemână: utilizarea unui agent de legare potrivit. Există mai multe opțiuni pe care le poți folosi:

  • Pâine înmuiată în lapte: Această metodă clasică presupune înmuierea pâinii în lapte sau apă, apoi amestecarea acesteia cu carnea tocată. Pâinea își va îndeplini rolul de agent de legare, conferindu-le chifteluțelor o textură fragedă.
  • Ouă: Adăugarea ouălor bătute la carne poate fi o modalitate eficientă de a le lega și de a le oferi o consistență coezivă. În general, un ou la fiecare jumătate de kilogram de carne tocată este o regulă de bază.
  • Cartofi răzuți: Adăugarea cartofilor cruzi răzuți în amestecul de carne tocată poate oferi un agent de legare natural. Cartofii, cu conținutul lor de amidon, vor ajuta la menținerea formei și texturii chifteluțelor.

Cu ce se leagă chiftelele. Trucuri de aur din bucătărie

  • Pesmetul: O altă variantă este pesmetul, care poate fi adăugată în carne. Acest ingredient poate conferi un gust aparte și o textură minunată chifteluțelor.

Vezi și Secretul celor mai bune chifteluțe suedeze. Ce trebuie să adaugi neapărat în rețetă. Ies extrem de gustoase așa

  • Făină de năut sau pastă de năut (tahini):Făina de năut sau pasta de năut (tahini) poate servi ca agent de legare și adăuga proteine și arome interesante. Adăugați făina de năut sau tahini în carne și amestecați bine.

  • Amestec de semințe de chia sau semințe de in măcinate: Semințele de chia sau de in măcinate, pot absorbi lichidul și creează o textură groasă și consistentă. Amestecați semințele măcinate cu apă și lăsați-le să se hidrateze timp de aproximativ 10-15 minute până devin gelatinoase, apoi adăugați compoziția în carne și amestecați.
  • Fulgi de ovăz măcinați: Fulgii de ovăz măcinați pot fi o alternativă excelentă pentru a lega carnea și pentru a adăuga textură. Măcinați fulgii de ovăz într-un blender până când obțineți o făină fină. Adăugați făina de ovăz în carne și amestecați până se încorporează bine.

Vezi și Chifteluțe fragede la cuptor în sos italian marinara. Ce tip de carne trebuie să alegi ca să iasă delicioase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Primul interviu al lui Achim, fiul Cătălinei Grama
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *