Secretul celor mai bune chifteluțe suedeze. Ce trebuie să adaugi neapărat în rețetă. Ies extrem de gustoase așa

Chifteluțe suedeze

Chifteluțele suedeze reprezintă un adevărat deliciu culinar, iar cele servite la celebrul magazin de mobila, au devenit legendare în întreaga lume. Aceste mici chifteluțe pufoase și suculente, cunoscute sub numele de „köttbullar”, sunt servite alături de piure de cartofi, sos de smântână și un gem delicios de merișoare.

Secretul celor mai bune chifteluțe suedeze cu sos de smântână

Dar care este secretul din spatele acestui preparat deosebit? Citește articolul de mai jos care sunt ingredientele și tehnica necesare pentru a recrea acasă cele mai bune chifteluțe suedeze.

Ingrediente

  • linguri pesmet
  • linguri de lapte
  • 250 carne tocată de porc 
  • 250 g carne tocată de vită 
  • linguri ceapă rasă
  • ou , bătut ușor
  • Sare
  • piper alb
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • linguri de unt nesărat (pentru prăjit)

Pentru sosul de smântână

  • 300 ml supă de vita
  • linguri de amidon de porumb , dizolvat in 2 linguri de apă
  • lingură sos de soia
  • Piper negru , proaspăt măcinat
  • 150 mililitri smântână lichidă

Vezi și Budincă cu dovlecei și orez. Rețeta simplă, rapid de preparat și extrem de gustoasă

Mod de preparare

  • Puneți pesmetul într-un castron mare și adăugați 4 linguri de lapte. Lăsați pesmetul să absoarbă laptele, aproximativ 5 minute.
  • Adăugați în bol carnea de vită, ceapa rasă, oul, praful de nucșoară, sare și piper alb. Se amestecă, până când toate ingredientele sunt omogenizate.
  • Luați o lingură din amestec și modelați o bilă. Clătiți-vă mâinile în apă rece dacă amestecul este prea lipicios. Repetați până epuizați tot amestecul, timp în care ar fi trebuit să obțineți 25-30 de chiftele.
  • Încinge două linguri de unt într-o tigaie, la foc mediu.
  • Prăjiți jumătate din chiftele, scuturând frecvent tigaia pe măsură ce le adăugați.
  • Când sunt aurii, se reduce focul și se mai prăjesc încă 10 minute.
  • Scoateți chiftelele din tigaie și păstrați-le la cald.
  • Adăugați încă o lingură de unt și prăjiți chiftelele rămase în același mod.
  • Când chiftelele sunt bine prăjite, scoateți-le din tigaie.
  • Adăugați amestecul de bulion și amidon de porumb în tigaie.
  • Se amestecă bine și apoi se fierbe timp de 5 minute.
  • Adăugați sos de soia, sare, piper negru și smântână. Se încălzește încă câteva minute, amestecând continuu.
  • Serviți chiftelele cu dulceață de merișoare, piure de cartofi și un strat ușor de sos cremos.

Pentru a obține cele mai bune chifteluțe suedeze, secretele constau în amestecul de carne tocată de calitate, aromele de condimente și nucșoară, și tehnica corectă de gătire. În combinație cu piureul de cartofi, sosul de smântână și gemul de merișoare, veți recrea acasă gustul autentic și reconfortant al acestui preparat tradițional suedez.

Ziua chifteluțelor suedeze

În Suedia, pe 27 martie, se sărbătorește „Köttbullens dag” sau Ziua Chifteluțelor Suedeze. Este o ocazie specială în care suedezi din toată țara își celebrează preparatul tradițional preferat, chifteluțele suedeze. De asemenea, bufetele suedeze, cunoscute sub numele de „smörgåsbord”, sunt o tradiție culinară în Suedia. Acestea includ o varietate de preparate, iar chifteluțele suedeze sunt adesea prezente în meniu. Köttbullar sunt asociate cu bucatele clasice suedeze și sunt parte integrantă a gastronomiei suedeze. Prin sărbătorirea unei zile dedicate lor și prin servirea lor în diverse contexte și rețete, chifteluțele suedeze rămân un preparat iconic și apreciat în cultura culinară suedeză.

Vezi și Cum sunt alese denumirile produselor de la Ikea. Puțini știu ce înseamnă de fapt cuvintele în suedeză care însoțesc produsele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a mai vrut să audă de mine pentru că este căsătorit

EGO - povestea ta

Am rămas însărcinată cu un coleg de muncă după o aventură de-o noapte. Când a aflat, nu a…

Nu cred că mi-aș dori să-și lase familia pentru mine, dar cred că mi-ar fi plăcut să simt puțin sprijinul lui acum. La urma urmei,…
Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Celebrități din România

Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul gazetar a făcut publică media obținută

Cristian Tudor Poepscu a dezvăluit ce notă a obținut la examenul de Bacalaureat. [...]Citește mai mult... from Ce notă a luat CTP la BAC. Cunoscutul…
Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

EGO - povestea ta

Îmi înşel soţul cu şeful meu de aproape doi ani. Chiar el m-a împins să fac asta

Îmi înșel soțul cu șeful meu și nu mă simt vinovată. Partea tristă e că tocmai el e cel care m-a împins spre asta. [...]Citește…

Cele mai noi știri

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like IT” avertizează părinții: „Degeaba ți-ai luat mașină scumpă”. Greșeala pe care o fac mulți. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Tatăl unui băiețel și fost instructor de conducere defensivă, Marian Andrei de la „I Like…

Mulți îl cunosc pe Marian Andrei drept prezentatorul emisiunii „I Like IT” de la Pro TV. Dincolo de lumina reflectoarelor, însă, el a fost pilot…
Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în magazine și pe auchan.ro

Fashion and shopping

Auchan dă startul Black Friday 2025: peste 1.500 de produse cu reduceri de până la 50% în…

Auchan România anunță lansarea campaniei Black Friday 2025, care se va desfășura în perioada 5–18 noiembrie, atât în magazinele fizice, cât și online, pe auchan.ro.…
Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile estetice: „Sunt utile, important este când vrei să ți le aplici și de ce”. EXCLUSIV

Exclusiv Ego.ro

Adrian Nartea, tatăl a două fete, vorbește despre frumusețea modernă și operațiile…

Adrian Nartea explică de ce nu toate modificările estetice sunt necesare, cum decizi cu adevărat dacă ai nevoie și ce rol joacă percepția noastră despre…