Cea mai delicioasă rețetă de chiftele. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat pentru a ieși moi și pufoase

Ingredientul perfect pentru chifteluțe pufoase

Scris de: Oana Matei

08 Jun. 2023

Cea mai delicioasă rețetă de chiftele. Ingredientul pe care trebuie să-l adaugi neapărat pentru a ieși moi și pufoase

Chiftelele reprezintă una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale în bucătăria noastră. Gustul lor savuros și textura lor pufoasă sunt de-a dreptul irezistibile. Dar cum reușim să obținem acele chiftele moi, suculente și extrem de apetisante? Secretul se ascunde într-un ingredient cheie, care transformă rețeta tradițională într-o experiență culinară de neuitat.

Secretul ingredientului minune pentru chiftelele perfecte

Pentru a obține chiftele moi și pufoase, secretul stă în utilizarea pâinii înmuiate în lapte. Aceasta este cheia pentru a obține o textură perfectă, care se topește în gură. Folosirea pâinii înmuiate în lapte este o tehnică veche, transmisă din generație în generație, care adaugă umiditate și o textură pufoasă chiftelelor.

Rețeta pentru cele mai delicioase chiftele pufoase

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată (de vită, porc sau amestec)
  • 2 felii de pâine albă
  • 1/2 cană de lapte
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de pesmet (pentru a ajuta la legarea compoziției)
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Titlu: Deliciul suculent al chiftelelor pufoase: O rețetă tentantă pentru bucuria papilelor tale

Subtitlu: Secretul ingredientului minune pentru chiftelele perfecte

Introducere: Chiftelele reprezintă una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale în bucătăria noastră. Gustul lor savuros și textura lor pufoasă sunt de-a dreptul irezistibile. Dar cum reușim să obținem acele chiftele moi, suculente și extrem de apetisante? Secretul se ascunde într-un ingredient cheie, care transformă rețeta tradițională într-o experiență culinară de neuitat.

Ingredientul magic: Pâinea muiată în lapte

Pentru a obține chiftele moi și pufoase, secretul stă în utilizarea pâinii muiate în lapte. Aceasta este cheia pentru a obține o textură perfectă, care se topește în gură. Folosirea pâinii muiate în lapte este o tehnică veche, transmisă din generație în generație, care adaugă umiditate și o textură pufoasă chiftelelor.

Rețeta pentru cele mai delicioase chiftele pufoase:

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată (de vită, porc sau amestec)
  • 2 felii de pâine albă (preferabil proaspătă)
  • 1/2 cană de lapte
  • 1 ceapă mică, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de pesmet (pentru a ajuta la legarea compoziției)
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat
  • Sare și piper după gust
  • Ulei pentru prăjit

Vezi și Ce trebuie să pui în carnea de la chiftele pentru a ieși suculente și gustoase. Ingredientul pe care îl adaugă gospodinele iscusite

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mic, pune pâinea și laptele și lasă-le să se înmoaie timp de aproximativ 5 minute.
  2. Într-un castron mai mare, adaugă carnea tocată, ceapa tocată, usturoiul mărunțit, oul, pesmetul și pătrunjelul tocat. Amestecă bine ingredientele pentru a le combina într-o compoziție omogenă.
  3. Stoarce excesul de lapte din pâine, apoi adaugă feliile înmuiate în compoziția din castron. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt bine încorporate și obții o pastă omogenă.
  4. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă compoziția să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute. Această etapă ajută aromele să se combine și să se intensifice.
  5. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă sau o cratiță, la foc mediu.
  6. Formează chiftele rotunde sau ovale, de mărimea dorită, și așază-le în tigaie încinsă. Prăjește-le pe toate părțile până când devin aurii și se rumenesc frumos.
  7. Scoate chiftelele din tigaie și așază-le pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  8. Servește chiftelele calde, alături de garniturile preferate și un sos delicios.

Chiftelele pufoase, delectabil de delicioase, sunt o adevărată bucurie culinară pentru toți iubitorii de carne. Ingredientul secret pentru a obține o textură moale și suculentă este pâinea înmuiată în lapte. Această tehnică simplă, dar eficientă, face chiftelele să fie irezistibile pentru papilele gustative. Cu această rețetă, îi vei cuceri pe cei dragi ție!

Vezi și Acestea sunt cele mai gustoase chiftele cu sos. Rețeta care te cucerește imediat. Ies delicioase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face fiica lui Feli Donose la doar 5 ani și jumătate
9.5 31 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imaginea MOMENTULUI! Prima fotografie după anunţul BOLII lui Kate. Familia Regală nu a mai putut...
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum s-a împrietenit cu medicul Ana Aslan
BOMBĂ! Mititelu jr, internat la „Spitalul 9!” Ce au constatat medicii după ce a fost...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca...
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită,...
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Dovada că Charlie Chaplin a fost ROMÂN! Cum a devenit prieten cu Ana Aslan
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Un val de schimbare cosmică este pe cale să redea fiecărei zodii noi drumuri de...
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz-ul din România! La un an de la nuntă, vedeta noastră a anunțat...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *