Cu ce se ocupa Elena Lasconi, înainte de a ajunge primarul municipiului Câmpulung. A lucrat aproape 25 de ani la Pro TV

S-a retras din cursa pentru europarlamentare

Scris de: Daoud Andra

06 Nov. 2023

Cu ce se ocupa Elena Lasconi, înainte de a ajunge primarul municipiului Câmpulung. A lucrat aproape 25 de ani la Pro TV

Elena Lasconi și-a atras un val de critici în spațiul public, după ce a declarat că a votat la referendumul organizat de Coaliția pentru Familie în anul 2018. Afirmațiile au făcut-o chiar și pe fiica ei să reacționeze dur, iar partidul din care face parte a exclus-o de pe listele pentru alegerile europarlamentare. Cu ce se ocupa Elena Lasconi înainte de a se implica în politică.

Ce meserie a avut Elena Lasconi, înainte de a deveni primar

Pe Elena Lasconi majoritatea oamenilor o știu de la televizor. De câțiva ani, ea a renunțat la domeniul în care a devenit cunoscută, pentru a se implica în politică. A candidat la alegerile locale din 2020, pentru primăria orașului Câmpulung Muscel, și a câștigat scrutinul. De atunci, fosta jurnalistă conduce administrația orașului.

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă fiica Elenei Lasconi. Puțini știu că Oana nu locuiește în România

Înainte de a face pasul către politică, Elena Lasconi a lucrat timp de 25 de ani în Pro TV. A fost reporter, realizator și moderator, producător, corespondent de război, trainer, prezentator și sales manager. A apărut pe sticlă ani buni, atât la Pro TV, cât și la Acasă TV, unde a avut inclusiv o emisiune proprie.

Cu ce se ocupa Elena Lasconi, inainte de a ajunge primarul municipiului Campulung. Putini stiu ca a lucrat aproape 25 de ani la Pro TV 1
Elena Lasconi, la pupitrul Știrilor Pro TV

S-a retras din cursa pentru europarlamentare

Recent, Elena Lasconi a vrut să facă pasul către un post la Parlamentul European și urma să candideze pe listele USR. Primărița a avut o apariție într-o emisiune, unde a declarat că este creștină și susține căsătoria între bărbat și femeie și că a votat ”DA” la referendumul pentru modificarea Constituției, din 2018. Cuvintele sale au atras un val de critici în spațiul public, iar URS, partidul din care face parte, a anunțat că îi retrage sprijinul pentru europarlamentare.

La rândul său, primărița a transmis că se retrage din cursa pentru Parlamentul European. Fosta jurnalistă a transmis un punct de vedere pe rețelele de socializare și a explicat ce a vrut să spună, de fapt, prin acea declarație.

Citește și: Fiica Elenei Lasconi, cuvinte grele la adresa mamei sale. Motivul pentru care o atacă dur: “Sunt absolut șocată”

Mesajul transmis de Elena Lasconi

”După declarația mea de ieri în care am fost sinceră și am spus că din punctul meu de vedere căsătoria este între un bărbat și o femeie, s-au inflamat toate rețelele sociale. Îmi pare rău. Niciodată nu am avut nimic împotriva relațiilor dintre persoanele de același sex. Nu am nimic împotriva unui parteneriat făcut legal pentru a avea aceleași drepturi. Singura sensibilitate pentru mine ca persoană este asta: cuvântul căsătorie.

De 51 de ani trăiesc într-o societate în care căsătoria este între o femeie și un bărbat. Educația și formarea pe care le-am primit m-au adus în punctul acesta pentru că iubesc oamenii și lupt pentru drepturile lor. Am prieteni gay pe care îi respect, îi admir și îi susțin. Ei știu asta.

Citește și: Cine este și ce studii are Monica Dascălu de la Pro TV. Puțini știu că s-a iubit cu Adi Mutu

Lecția pe care trebuie să o învățăm în viața asta este iubirea. Mi se pare dureros să știi și să simți cu toată ființa ta că iubești oamenii și să constați că primești înapoi ură. Și pentru ce? Sunt pentru căsătoria dintre o femeie și un bărbat și pentru un parteneriat legal între persoane de același sex. Cred în drepturile omului și în valorile europene la fel ca echipa din care fac parte. Ne diferențiază însă nuanțele.

Acestea fiind zise, eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare.”, a transmis Elena Lasconi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce înțelegere au făcut Cristi Borcea și Valentina Pelinel
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Test pentru cei mai inteligenţi oameni. O greşeală s-a strecurat în imaginea de la birou....
INCREDIBIL! Primele imagini cu noul iubit al Simonei Halep! E un milionar cu 25 de...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Decizia luată de Regele Charles după ce a aflat că nora lui, Prințesa Kate Middleton,...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Andreea Esca în timp ce prezenta știrile:...
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia...
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au...
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Scandal în Paradis: Jennifer Lopez și Ben Affleck la un Pas de Divorț?
Meghan Markle și Prințul Harry Strălucesc în Prima Lor Vizită Oficială în Nigeria
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce...
Carmen Grebenișan și Alex Militaru, discuții despre partaj după anunțul divorțului. Ce a dezvăluit vedeta:...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *