Cu ce trebuie să uzi orhideele la 15 zile ca să înflorească tot anul. Amestecul banal care are efecte uimitoare

Ingredientul se găsește în orice bucătărie

Scris de: Daoud Andra

02 May. 2023

Cu ce trebuie să uzi orhideele la 15 zile ca să înflorească tot anul. Amestecul banal care are efecte uimitoare

Orhideea este una dintre cele mai spectaculoase și mai populare plante în ghiveci. Dacă este îngrijită corespunzător, înflorește tot timpul anului și arată splendid în orice încăpere. Cu ce trebuie să uzi orhideele la 15 zile ca să înflorească tot anul? Amestecul acesta este cel mai bun fertilizant natural.

Trucul care face minuni: cu ce trebuie să uzi orhideele la 15 zile ca să înflorească tot anul

Orhideele în ghiveci sunt unele dintre cele mai frumoase plante de apartament. Dacă sunt îngrijite cum trebuie, ele vor face flori tot anul și vor înfrumuseța orice spațiu. Există peste 25.000 de specii de orhidee, care se diferențiază în funcție de culoarea, textura și dimensiunea florilor.

Citește și: La cât timp se udă orhideea, de fapt. Multe persoane fac această greșeală

Aceste plante se adaptează bine la diferite condiții, dar au nevoie și de o îngrijire specifică, astfel încât să înflorească permanent, nu doar de 2 ori pe an, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor. Pentru a-și atinge potențialul maxim de înflorire, orhideele au nevoie să fie udate corect și să fie folosit un amestec fertilizant corespunzător. Din ce poți prepara un fertilizant natural pentru orhidee? Iată câteva idei!

Frunze de stejar

Ai nevoie de o mână generoasă de frunze de stejar și o oală cu apă. Fierbe frunzele de stejar în apă, apoi scoate-le și lasă apa la răcit. O vei folosi pentru a uda orhideea, săptămânal.

Citește și: Ce să faci dacă orhideea nu mai înflorește. Metoda prin care o poți salva, asta te va ajuta să ai o floare frumoasă

Ce să faci dacă orhideea nu mai înflorește
Trucul care face ca orhideea să înflorească tot anul

Apa în care au fiert cartofii

Apa de la cartofi poate fi folosită pentru a uda orhideele, dar și alte plante, dacă nu ai pus sare în ea. Este plină de substanțe nutritive, care vor ajuta plantele să se dezvolte și să înflorească.

Lapte

Amestecă un sfert de cană de lapte cu trei sferturi de cană de apă și folosește amestecul pentru a uda orhideea, la fiecare 15 zile. Este suficient să aplici acest amestec de două ori pe lună, pentru ca plantele tale să înflorească frumos tot anul.

Citește și: Trucul banal care îți salvează orhideele ofilite. Ce e bine să faci, de fapt

Cât de des trebuie udată orhideea

Această plantă tropicală iubește apa, căldura și umiditatea. Atunci când îi pui apă însă, aceasta trebuie să se scurgă din ghiveci, nu să băltească, pentru că în acest caz îi vor putrezi rădăcinile. Cel mai bine este ca orhideea să fie udată sub jetul de apă și să o lași să se dreneze bine.

Ghiveciul cu orhidee trebuie așezat undeva unde este lumină naturală, dar nu în bătaia directă a razelor soarelui. Poate fi pus pe pervazul unui geam unde bate soarele doar dimineața sau doar după-amiaza.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.3 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *