Culori pentru redecorarea dormitorului, iată 4 propuneri!

Poți schimba rapid atmosfera din dormitorul tău cu ajutorul unor nuanțe versatile
Culori pentru redecorarea dormitorului, iată 4 propuneri!

Dormitorul trebuie să inspire liniște și relaxare, de aceea, dacă ai în plan să îl renovezi, alege cu atenție culorile. Nuanțele neutre contribuie la o atmosferă confortabilă, mai primitoare, așadar iată patru culori pentru redecorarea dormitorului.

1. Roz pastel, în trend culori pentru redecorarea dormitorului

Pastelurile se numără printre culorile des utilizate în designul interior, iar rozul pastel este o nuanță caldă care inspiră liniște, confort, așadar poate fi potrivită pentru a decora dormitorul. În funcție de preferințe, poate fi personalizată în tonuri variate, de la roz deschis până spre roz pastel închis spre lila.

Această culoare poate crea un contrast interesant cu piesele de culoare închisă precum negru sau maro. De asemenea, pentru un aspect minimalist, decorul în roz pastelat poate fi completat cu piese de mobilier deschise în același ton și elemente decorative simple, funcționale.

2. Albastru

Culoarea cerului și a oceanului, albastrul este o culoare des întâlnită în amenajare, deoarece inspiră liniște și sensibilitate. Disponibilă într-o mulțime de nuanțe, de la tonuri deschise pastel, până la albastru marin, adaugă un plus de personalitate interiorului și este o alegere perfectă pentru decor dacă iubești culorile vibrante. Așa că este o alegere interesantă printre acele culori pentru redecorarea dormitorului.

Albastrul poate fi alăturat unor piese de mobilier în alb pentru a crea un contrast de efect. La fel de bine s-ar potrivi și un covor colorat care să aducă un plus de strălucire dormitorului. Dacă te atrag ideile clasice de amenajare, optează pentru un mobilier maro în nuanțe calde. Textura din lemn contrastează foarte plăcut cu pereții de culoare albastră.

3. Verde mentă

Verdele mentă este o culoare armonioasă care poate reda perfect atmosfera unui dormitor confortabil. Culoarea verde reprezintă liniște, natură și prospețime, așa că dacă vrei să îți transformi camera într-o oază de liniște și de relaxare. Această nuanță este în top culori pentru redecorarea dormitorului și ar putea fi alegerea perfectă.

Se potrivește foarte bine cu un mobilier deschis, dar și cu nuanțe clasice de maro. Tablourile cu rame clasice aurii pot adăuga un accent deosebit în amenajarea camerei, la fel și detaliile din fier forjat ale pieselor de mobilier. Verdele mentă completează foarte bine un decor clasic, dar și o camera cu aspect de epocă.

4. Albul, în top culori pentru redecorarea dormitorului

Albul va fi mereu o alegere inspirată pentru decorul camerei de odihnă. Clasic și versatil, se potrivește cu orice stil de decor și completează perfect un spațiu simplu, dar rafinat. Dacă alegi să îți redecorezi dormitorul în alb, poți alege dintr-o varietate de stiluri de amenajare: clasic, minimalist sau modern.

De asemenea, nuanțele aprinse pot crea un joc de de culoare foarte plăcut și creativ. Poți opta pentru lenjerii deschise, în același ton și perne cu imprimeuri sau o pătură colorată. În plus, și tablourile decorative trebuie luate în calcul, deoarece vor contrasta în mod plăcut cu pereții vopsiți în alb.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *