Cum a fentat Dan Negru stagiul militar obligatoriu: ”Dacă intram atunci în armată, nu mai eram azi cine sunt” VIDEO EXCLUSIV

Ce a făcut exact în perioada aia

De la 1 ianuarie 2007, efectuarea stagiului militar nu mai este obligatorie în țara noastră, însă, până la acea dată, multe vedete autohtone au făcut tot posibilul să scape de armată. Printre cei care au preferat să se înscrie la mai multe facultăți, pentru a nu ajunge în cazarmă, se numără și Dan Negru. Pe moderatorul emisiunilor „Tu urmezi” și „Jocul cuvintelor”, de la Kanal D, l-am întâlnit la un eveniment desfășurat chiar pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române. Celebrul prezentator tv ne-a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că, dacă s-ar fi înrolat, cu siguranță azi nu ar mai fi fost pe micul ecran.

”Erau anii 89-90, deci am prins cumva perioada aia complicată”

Dan Negru nu regretă nicio clipă faptul că nu a făcut stagiul militar, deși era obligatoriu atunci când el împlinise vârsta pentru a se înrola.

„N-am făcut armata, am tot dat pe la facultăți ca să scap de armată. De fiecare dată dădeam, intram și atunci te duceai cu hârtia aia cum că ești student și scăpam. Dădeam la facultate doar ca să scap de armată mai degrabă. Erau anii 89-90, deci am prins cumva perioada aia complicată, și era vorba aia:

„Cine face armată e om, cine nu o face e om și jumătate”. Așa că eu am scăpat”, a mărtusit Dan Negru pentru EGO.ro, completând că nu știe să explice exact motivul pentru care nu își dorea să fie recrutat, însă poate spune cu siguranță că, dacă în acea perioadă alegea armata, în locul radioului, cu siguranță traseul lui profesional ar fi fost cu totul altul.

„Eu fiind din Timișoara mă trimitea la Suceava. Așa erau anii. Nu îmi dau seama de ce mi-a fost frică să plec în armată, dar cred că dacă intram atunci în armată nu mai eram azi cine sunt. Exact în perioada aia m-am apucat de radio. În 1990. Probabil că dacă făceam în anul ăla armată nu mai eram acum, aici, cu voi”.

„Subiectul acesta cu armata nu mă încântă deloc”

Chiar și în clipa de față, Dan Negru este destul de reticent atunci când vine vorba de Armata Română. „Sincer, subiectul acesta cu armata nu mă încântă deloc. Nici azi. Mi se pare atât de…Să vezi oameni care fac armată, care se bat. E un subiect care nu mă încântă deloc. Nu îmi place”, ne-a mai declarat vedeta Kanal D.

Atât de marcat este de tot ceea ce înseamnă arme încât, acum doi ani, tot când România celebra Armata Română, Dan Negru a ținut să readucă în atenția publică numele celor doi copii uciși la Timișoara de militarii români, în Decembrie 89.

„Sunt acasă în Timișoara și văd pregătiri de Ziua Armatei. Am propunerea pentru ștabii din MAPN: măcar anul ăsta cereți-le iertare părinților ai căror copii au fost uciși de militari români în Decembrie 89. Eu știu doi de aici, din Timișoara: Luminița Florina Botoc. Avea 14 ani în decembrie 89, când a fost împușcată pe la spate de ofițeri MAPN identificați. Cristina Lungu avea doi ani și era în brațele tatălui ei când a fost împușcată de militari în termen. Armata Română n-a fost inocentă atunci. Măcar acum, după 30 de ani, de Ziua Armatei, cereți-le iertare părinților. Cât mai trăiesc și ei…”, scria Dan Negru în urmă cu doi ani pe rețelele sociale.

A avut o discuție pentru a face parte din echipa ”X Factor”

Decizia luată în urmă cu mai bine de 30 de ani a fost de bun augur căci, în clipa de față, Dan Negru este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune, iar toate emisiunile pe care le-a moderat de-a lungul timpului au avut audiențe maxime. Vedeta Kanal D ne-a mărturisit că nu urmează nicio rețetă de succes, ci doar mizează pe propriul instinct atunci când i se prezintă un format de emisiune.

„Secretul cel mai mare a fost faptul că am refuzat formatele în care nu am crezut. Am avut foarte multe oferte, în toți anii ăștia, de 27 de ani de când mă tot învârt prin lumea asta a televiziunii. Am avut multe formate în care nu am crezut și pe care le-am refuzat. Cred că ăsta e secretul. Îți dau un exemplu simplu. X Factor chiar la început de tot. Am avut o discuție și nu am simțit că pot să-l performez la cât de mare e și am preferat să nu mă bag. Adică sunt formate în care nu am crezut și am preferat să nu le fac”, a dezvăluit Dan Negru pentru EGO.ro.

”Mai bine mă întrebi 100 de lucruri despre orice din televiziune decât cum e să fii tată de adolescent”

În clipa de față moderează două emisiuni care sunt de maximă audiență la Kanal D și mărturisește că nu se simte pregătit în clipa de față să o facă și pe a treia. „Deocamdată e „Jocul cuvintelor”, aproape în fiecare zi, chiar pot să zic că e în fiecare zi ținând cont și de reluarea de după-amiază. Mai am și „Tu urmezi”. Așa că hai să le performăm pe astea și mă bucur că funcționează așa de bine pe audiență”, a mai spus prezentatorul TV.

De altfel, nici nu ar mai avea timp pentru familie, dacă ar apărea și o altă emisiune în grila de programe. Deși este om de televiziune de aproape 30 de ani, Dan Negru a avut grijă să nu-i neglijeze pe cei dragi. Cu toate că, după cum singur mărturisește, în ultima perioadă a lăsat-o mai mult pe soția lui să se implice în creșterea și educația copiilor săi.

„Cred că întrebarea asta este pentru Codruța, pentru soția mea. Eu sunt așa ăla care îi lasă să facă de toate. Mama e cea care are grijă, dar e întrebare grea, foarte grea. Mai bine mă întrebi 100 de lucruri despre orice din televiziune decât cum e să fii tată de adolescent”, a completat Dan Negru pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *