Cum a murit Toma Caragiu, de fapt. Greșeala făcută în timpul cutremurului din 1977 i-a fost fatală

Alături de cine se afla marele actor în timpul seismului
Cum a murit Toma Caragiu, de fapt. Greșeala făcută în timpul cutremurului din 1977 i-a fost fatală

Se împlinesc 46 de ani de când Toma Caragiu s-a stins din viață. Regretatul actor a murit în timpul marelui cutremur din 1977 din cauza unei greșeli pe care a făcut-o. Seismul a avut loc pe data de 4 martie 1977. Atunci, actorul avea 51 de ani.

Toma Caragiu a murit sub dărâmăturile blocului în care locuia

Toma Caragiu a murit în timpul cutremurului din 1977, sub dărâmăturile blocului în care locuia. Regretatul actor a făcut o greșeală uriașă. Ulterior, cadavrul său a fost recunoscut după ochelari de către cascadorul Mircea Pascu, care l-a găsit printre ruinele blocului.

Ce greșeală a făcut Toma Caragiu în timpul cutremurului? Acesta a încercat să fugă pe scările blocului în care locuia, însă acestea s-au prăbușit primele. Alături de el era și regizorul Alexandru Bocăneț. Totul a fost povestit de către actorul Costel Constantin într-o emisiune online, potrivit click.ro.

„Pe 4 martie, când era și ziua de naștere a soției mele. Noi eram undeva la o petrecere, în Balta Albă, la un bloc cu 11 etaje, eram la etajul 7, ne-a dat cu capul de pereți, ne-a spart toate sticlele care erau pe balcon, dar nu am pățit nimic.  Ne-am urcat în mașină, am plecat spre centru și am trecut prin fața barului și am văzut tot blocul răsturnat jos, de la etajul 2. S-a rupt.

Pe masa unde erau whiskey-ul și toate acelea, erau bucăți de moloz, și ei, de frică – dacă rămâneau acolo, nu pățeau nimic, decât că aveau niște moloz în cap – au fugit pe scări, și scările s-au prăbușit primele. Așa au murit și Toma și Andu Bocăneț”, a povestit Costel Constantin.

Trupul lui Toma Caragiu a fost găsit după șase zile și a fost înmormântat pe 11 martie 1977, la Bellu.

Citește și – Care sunt cele mai sigure orașe din România în caz de cutremur major. Ce spun experții

Ce pagube a produs cutremurul din 1977

Marele seism, de 7,4 grade pe scara Richter, s-a produs pe 4 martie 1977, atunci când România a fost zguduită puternic. În urma cutremurului au rămas pagube foarte mari. 1578 de persoane au murit, iar 11 321 de oameni au fost răniți. 32 de clădiri mari din Capitală s-au prăbușit și 32 900 de locuințe au fost avariate grav la nivelul întregii țări. Mai bine de 200 000 de români au fost afectați de marele cutremur din 77.

Doina Badea s-a stins din viață și ea în timpul cutremurului din 1977

Sub ruinele blocului de la Colonadelor au murit Toma Caragiu, Doina Badea cu soțul și copiii lor, Alexandru Bocăneț, criticul Mihai Petroveanu, poeta Veronica Porumbacu, poetul A.E. Baconski și soția lui.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9.1 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *