Cum accesorizăm ținutele în 2022. Stilist Luca Theodor Toboșaru: „Gențile se poartă pe gât mai nou, ca un tip de colier, iar platformele sunt la mare căutare” EXCLUSIV

Anul 2022 aduce cu el noi tendințe, mai ales atunci când vorbim despre accesorii. Podiumurile de modă au venit cu propuneri interesante, care fie au o estetică suprarealistă, fie pur și simplu pun accent pe piese timeless.
Cum accesorizăm ținutele în 2022. Stilist Luca Theodor Toboșaru: Gențile se poartă pe gât mai nou, ca un tip de colier, iar platformele sunt la mare căutare EXCLUSIV

Accesorizarea unei ținute reprezintă un pas important, peste care nu ar trebui să trecem. Luca Theodor Toboșaru, stilist și designer, a vorbit în exclusivitate cu Ego.ro despre cele mai importante tendințe în materie de accesorii din acest an și ne-a spus cum accesorizăm ținutele în 2022.

Ce accesorii purtăm în acest an

În materie de încălțăminte, marile case de modă au adus în fața tuturor o propunere extrem de importantă pentru acest an, și anume platformele.

„Atunci când vine vorba despre încălțăminte, platformele sunt la mare căutare. Tălpile groase, tocurile înalte, vorbim despre pantofi futuristici, cu forme ascuțite, care au un fel de suplețe și îți schimbă morfologia piciorului. Botul pătrat este important atunci când alegem un pantof, dar și încălțămintea tip bijuterie se află în tendințe”, ne-a explicat Luca Theodor Toboșaru, stilist și designer.

Logomania, din nou în tendințe

Gențile tote, dar și piesele mici, care pot să fie purtate ca un colier, sunt la mare căutare. Acestea demonstrează că există o antiteză vestimentară în acest an. Creatorii de modă s-au jucat și de această dată cu logo-urile, fiind vizibilă o tendință care revine de câțiva ani:

„Gențile se poartă pe gât mai nou, ca un tip de colier și sunt destul de mici. Totuși, mai este un trend în care intră gențile tote, cele foarte mari. Șosetele texturate sunt la mare căutare, dresurile colorate. Întâlnim și logomania, care se găsește atât în ținute, cât și în accesorii. Eșarfele legate tip batic se află în tendințe, dar și bucket hat-urile, care sunt purtate excesiv, fiind din forme și texturi diferite”.

Cum accesorizăm ținutele în 2022. Bijuterii: ce alegem să purtăm?

Ce ar reprezenta moda fără joaca de a accesoriza? Nu trebuie să ne ferim de bijuteriile colorate sau cele cu un aer vintage, dar nici să uităm de perle sau suprapuneri. În același timp, estetica suprarealistă își face simțită prezența, așa că formele inedite pot să intre în calcul.

„Bijuteriile colorate se poartă în acest an, iar cele care au un aer vintage sau unul prăfuit sunt aduse din nou la viață. Evident, accesoriile baroque am observat că sunt destul de folosite pe podiumurile din Paris. Perlele sunt la mare căutare, dar și suprapunerile de lanțuri și tot felul de accesorii.

Yves Saint Laurent în colecția de iarnă 2022/2023 a readus brățările bangle pentru a crea un efect de lungire. Bineînțeles, mai există un trend care circulă de ani de zile și are legătură cu accesoriile cu forme suprarealiste, care pun în scenă lucruri de tot felul, bureți, legume, ursuleți.”, a punctat Luca Theodor Toboșaru.

Stilistul Luca Theodor Toboșaru ne-a spus cum accesorizăm ținutele în 2022
Stilistul Luca Theodor Toboșaru ne-a spus cum accesorizăm ținutele în 2022

Care sunt cele mai importante tendințe în materie de accesorii

De asemenea, Luca Theodor Toboșaru a pus accentul pe trei tendințe extrem de importante în acest an. La ce trebuie să fim atenți? Printre piesele care sunt la mare căutare se numără eșarfele, brățările bangle, dar și platformele:

„Platformele de orice tip, atât ortopedice, cât și clasice, cu toc. Se poartă un toc gros la încălțăminte, dar și pantofii care nu urmăresc neapărat o linie clasică, poate au tocul înclinat. Cred că brățările bangle sunt extrem de importante, căci fac parte din piesele clasice și așa o să rămână. Eșarfele pot să fie purtate în diferite momente ale anului și în diferite moduri”.

Cum accesorizăm ținutele în 2022. Greșeli întâlnite la accesorizare

Observăm de multe ori că starurile combină numeroase piese de la diferite brand-uri care nu au aceeași estetică. Totuși, ideea aceasta poate să fie greșită dacă nu există o cultură vizuală excelentă. De asemenea, nu mai trebuie să trăim în trecut. Atunci se credea că pantofii trebuie să se asorteze cu geanta.

„Nu trebuie să accesorizăm o ținută cu o mulțime de piese de la numeroase brand-uri care nu au vreo legătură. Când combini o estetică Balenciaga cu o estetică tip Chanel cumva încerci să faci un melanj de trend-uri și brand-uri. Și nimic nu merge cu nimic.

Este greu să ai genul acesta de abordare. Trebuie să ai o cultură vizuală excelentă și o putere de a gestiona foarte bine silueta și accesorizarea. De asemenea, există o problemă și la asortarea pantofilor cu geanta. Nu sunt genul care își dorește să aibă aceeași culoare la aceste piese”.

Ce purtăm în sezonul de primăvară/vară 2022

Bineînțeles, avem și câteva tendințe predominante în acest sezon atunci când vorbim despre piesele vestimentare. Putem să o iubim sau să o detestăm, talia joasă a revenit în tendințe! Decupajele senzuale sunt și ele la mare căutare, la fel și pantalonii de costum largi:

„Talia joasă a revenit în forță. Aceasta este cea mai importantă tendință pentru sezonul de primăvară/vară. Apoi avem pantalonii de costum foarte largi, overall-urile, decupajele cât mai senzuale, inserțiile argintii sunt foarte predominante. Am observat acest tip de estetică la David Koma. Urmează piesele croșetate, cu franjuri sau fără, dar și suprapunerile de transparențe”.

Cum accesorizăm ținutele în 2022. Cel mai important sfat

La finalul unei zile, este important să avem încredere în alegerile vestimentare pe care le facem și să ne găsim propriul stil. Luca Theodor Toboșaru a explicat că nu trebuie să investim în toate tendințele apărute. Și asta mai ales pentru că unele piese nu se vor mai purta în alte sezoane.

„Este important să nu urmărim tendințele, acesta este sfatul meu pentru toți oamenii. Este nevoie să îți găsești propriul stil, care vine dintr-o căutare printre aceste tendințe. Există vreo 40-50 de tendințe care apar anual, undeva la 4 pe săptămână, cu adevărat. Nu ai avea cum, nici măcar financiar, să susții genul acesta de viață. Este imposibil să păstrezi trend-urile mereu.

Când îți cumperi un lucru, trebuie să te gândești dacă îl mai poți folosi și sezoanele viitoare. Spre exemplu, platformele care vin din anii 2000 o să rămână. Tendințele se reciclează, dar când mergi într-un magazin și îți alegi o piesă vestimentară sau un accesoriu, nu trebuie să cumperi un lucru pe care îl are toată lumea. A apărut acum și nu o să mai fie la modă în următoarele 6 luni”, ne-a mai spus acesta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *