Cum alegi corect pantofii cu toc. Pericolul pe care îl ascunde încălțămintea nepotrivită, conform specialistului

Iată cum trebuie să alegi corect pantofii cu toc.
Cum alegi corect pantofii cu toc. Pericolul pe care îl ascunde încălțămintea nepotrivită, conform specialistului

Cum alegi corect pantofii cu toc, astfel încât să scutești neplăcerile provocate de încălțămintea nepotrivită. De cele mai multe ori poate fi tentant să alegi o pereche de pantofi care sunt la modă, dar care nu se potrivesc corect. Pantofii nepotriviți pot să ascundă foarte multe probleme , spun specialiștii.

Cum alegi corect pantofii cu toc

Chair dacă pare tentant să faci cumpărături online, când este vorba de pantofi, alege să-i poți proba în magazin. Iată cum recunoști pantofii potriviți în câțiva pași simpli:

  • Amortizează piciorul – talpa intermediară este partea principală a pantofului care asigură amortizarea. În mod surprinzător, pantofii nu reduc atât de mult forța care trece prin corp. Dar ei măresc timpul necesar pentru aplicarea acestei forțe, astfel încât organismul are timp să se adapteze.
  • Susțin piciorul – pantofii trebuie să ajute la alinierea picioarelor atunci când ating solul;
  • Se simt confortabil – pantofii potriviți ar trebui să se simtă confortabili de la prima purtare;
  • Se potrivesc bine – asigură-te că spațiul rămas este de cel puțin 1‒1,5 cm. Pantofii potriviți trebuie să fie suficient de lați și suficient de lungi pentru a se potrivi picioarelor tale. Pantofii trebuie să se simtă confortabili, dar nu strâmți.

Degetele nu trebuie să fie îndoite

Cănd probezi pantoful cu toc asigură-te că degetele de la picioare nu se simt ciupite sau înghesuit. Niciunul dintre degetele de la picioare nu trebuie să fie împinse peste alte degete. Aceasta înseamnă, în general, că vârful pantofului ar trebui să fie suficient de larg pentru a acomoda confortabil toate degetele de la picioare. Este vorba și de adâncimea calapodului. De exemplu, un calapod mai adânc pentru degete va avea mai mult spațiu pentru un picior lat.

Branțul trebuie să fie bine căptușit

Branțul pantofului trebuie să fie bine căptușit și moale pentru a avea suficientă absorbție a șocurilor la impact. Branțurile aspre sau dure pot provoca multă durere. Branțul trebuie, de asemenea, modelat în funcție de forma tălpii piciorului.

Pericolul pe care îl ascunde încălțămintea nepotrivită

Nu cumpăra pantofi care nu se potrivesc. Nu există o perioadă de acomodare, spun specialiștii. Dimpotrivă, pantofii nepotriviți pot provoca dureri și leziuni ale picioarelor. Scopul este să găsești pantofii adaptați la forma piciorului tău.

Pantofi strâmți, ascuțiți pot să provoace foarte multe neplăceri. Între acestea se numără: batături, deformări ale degetelor de la picioare, degete încrucișate sau unghii încarnate, care pot necesita o intervenție chirurgicală pentru a le corecta.

De asemenea, pantofii cu toc nepotriviți pot provoca următoarele:

  • Un nod dureros sau umflare pe spatele călcâiului;
  • Poziția nenaturală a piciorului pune stres pe articulațiile degetelor mai mici, provocând încordarea și durerea piciorului.
  • Leziuni la gleznă, entorse – toți pantofii cu toc cresc riscul de entorsă a gleznei sau fractură de gleznă. O entorsă severă poate rupe ligamentele.
  • Dureri de spate și deformare a coloanei vertebrale.

Citește și când şi cum poţi purta pantofii cu platformă. Greşelile de stil pe care trebuie să le eviţi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *