Cum alegi crema de față. Atenție la vârstă și la tipul de ten!

Indiferent de vârsta sau de obiceiurile de îngrijire a pielii, putem începe să încorporăm crema în rutina noastră zilnică

Scris de: Dana Cazacu

18 Feb. 2022

Cum alegi crema de față. Atenție la vârstă și la tipul de ten!

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea nu mai este la fel de radiantă, fină și luminoasă, iar cum alegi crema de față contează. Cu timpul, în funcție de vârstă este posibil să începeți să observați riduri, pete întunecate sau piele lăsată. Dar puteți ajuta la restabilirea strălucirii tinereții folosind creme. Acestea o fac să arate și să se simtă mai netedă și mai voluminoasă. Iată cum alegi crema potrivită pentru tipul tău de ten, dar și în funcție de vârstă.

Cum alegi crema de față potrivită în funcție de vârstă și ten

Sănătatea pielii tale este influențată de factori biologici, inclusiv vârsta, sexul și genetica. Alți factori sunt legați de stilul de viață, cum ar fi exercițiile fizice, somnul, alimentația și rutina de îngrijire a pielii. Există și factori de mediu, cum ar fi poluarea, clima și expunerea la soare. Indiferent de vârsta sau de obiceiurile de îngrijire a pielii, putem începe să încorporăm crema în rutina noastră zilnică.

Vârsta – factorul important în felul cum alegi crema de față

În general, cremele pentru ten se aleg în funcție de tipul de ten, dar și în funcție de vârstă. Cele mai potrivite creme care pot fi utilizate la orice vârstă și pentru orice tip de ten sunt cele hidratante. Scopul principal al unei creme hidratante este să hidrateze pielea. Diferitele ingrediente din cremele hidratante vizează diferite probleme ale pielii asociate cu îmbătrânirea, așadar:

• Pielea uscată poate fi tratată cu acid hialuronic (umectant puternic care atrage apa în piele)
• Pielea subțire și încrețită poate fi tratată cu medicamente pe bază de vitamina A, numite retinoizi, pentru întinerirea colagenului și îmbunătățirea texturii.
• Pielea lăsată și fără vigoare care poate fi tratată cu vitamina C, care este un antioxidant care ajută la combaterea daunelor provocate de soare.
• Ridurile și liniile fine pot fi tratate cu retinoizi și botox din plante și retinol natural care este cunoscut și sub denumirea de bakuchiol.
• Hiperpigmentarea și decolorarea pielii pot fi tratate cu niacinamide (vitamina D3). Ingredientul activ ajută la îmbunătățirea funcției de barieră, reduce roșeața, îmbunătățește hiperpigmentarea.
• Pielea matură predispusă la acnee poate fi tratată tot cu retinoizi.
• Piele sensibilă, care poate fi tratată cu ceramide care reprezintă lipide sau grăsimi. Compuse din acizi grași și sfingozină, sunt principalele componente ale membranelor celulare din pielea noastră.

Cum să aplici crema de față

Dacă avem pielea matură, dermatologii recomandă ca rutina noastră simplă de îngrijire a pielii de dimineață să includă următoarele produse:

• Curățarea tenului
• Serum de tratament
• Cremă pentru ochi
• Cremă hidratantă
• Protecție solară.

În afară de crema de protecție solară, aceeași rutină poate fi repetată și seara. Rutina noastră de îngrijire a pielii ar putea arăta diferit în funcție de sezon, dar utilizarea cremei hidratante pe tot parcursul anului este crucială. Este recomandat să schimbăm o cremă hidratantă mai grasă pe care o folosim în timpul lunilor reci cu una ușoară pe care să o folosim în lunile mai calde.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *