Cum arată acum actorul din Iisus din Nazareth. Blestemul de care a fost urmărit

În fiecare an, înainte de Paște sau chiar în Noaptea de Înviere sunt difuzate filme despre viața lui Iisus. Unul dinte actori a fost remarcabil în acest rol.
Cum arată acum actorul din Iisus din Nazareth. Blestemul de care a fost urmărit

Nu este an în care, în Săptămâna Mare, să nu vedem filme despre viața lui Iisus. De-a lungul vremii au fost realizate mai multe pelicule despre viața Mântuitorului, care au fost bine primite de public. Dar primul film pe această temă, „Iisus din Nazareth”, a lui Franco Zeffireli a rămas în istorie. Asta datorită actorului care a intrat foarte bine în pielea personajului. Este vorba despre actorul Robert Powell, care a ajuns acum la vârsta de 76 de ani.

Robert Powell a rămas în istorie drept actorul cel mai credibil din rolul lui Iisus. El i-a dat viață pe micile ecrane Mântuitorului în 1977, în pelicula „Jesus of Nazareth”, și este considerat cel mai bun actor din toate timpurile care l-a interpretat pe fiul lui Dumnezeu.

Actorul a fost ales dintre mai multe nume mari precum Al Pacino sau Dustin Hoffman. Ochii lui de un albastru intens și puternic au fost unul dintre motivele car au contribuit la alegerea lui în acest rol. După cum se vede, a fost o alegere bună.

Regizorul a fost fascinat de culoarea ochilor săi și i-a impus să nu clipească în scenele filmate. Mai mult de atât, actorul n-a avut voie să se căsătorească în perioada de filmare și promovare a peliculei, pentru a nu-i discredita imaginea în raport cu rolul jucat.

Cum arată acum actorul din Iisus din Nazareth

Actorul care a interpretat magistral rolul lui Iisus a ajuns la 76 de ani și duce o viață liniștită în Marea Britanie, unde este căsătorit cu aceeași femeie încă din 1975, Barbara Lord. Cei doi au împreună doi copii. Un băiat – Barney Powell, care s-a născut în 1977 și o fată, Kate Powell, care s-a născut în 1979.

Cum arată acum actorul din Iisus din Nazareth
Cum arată acum actorul din Iisus din Nazareth

Din 2000 și până în prezent, Powell a apărut în mai multe producții TV și pe scena teatrului. De Paști, aprilie 2018, el a apărut într-un documentar, o mini-serie bazată pe rolul din tinerețe care l-a făcut celebru. Filmul a fost numit „The Real Jesus of Nazareth”, narat de Judd Hirsch.

Blestemul care i-a urmărit pe toți cei care au jucat rolul lui Iisus

De-a lungul timpului, 12 actori au jucat acest rol dificil, și despre toți s-a spus că au fost marcați de el, ba chiar blestemați. Unii au fost uitați de Hollywood după acest rol, alții au fost loviți de fulger sau alții au avut de-a face cu furia habotnicilor.

Actorul Robert Powell nu a scăpat nici el de acest „blestem”. Au existat zvonuri că fostul ateu ajunsese să creadă că era, cu adevărat, un trimis al lui Dumnezeu pe pământ. A fost momentul în care a decis că are nevoie de ajutorul unui medic, potrivit impact.ro.

„Am vrut să combinăm Hristosul divin cu Hristosul uman. Dar am descoperit că nu era posibil. În momentul în care începi să-l interpretezi ca pe o persoană reală, pierzi divinitatea. Iar cel mai important element al acestei povești este că personajul trebuie să fie extraordinar”, declara protagonistul din „Isus din Nazaret” pentru History în 2017.

 

8.4 180 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.