Cum arată acum vila din Malta în care Regina Elisabeta şi Prinţul Philip au locuit la începutul căsniciei lor. A fost lăsată în paragină, imagini dezolante

Era locul de suflet al cuplului regal.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au trăit ani de zile în palate luxoase, dar cea mai fericită perioadă a fost cea în care au dus o viață relativ normală într-o vilă din Malta. Înainte ca ea să urce pe tron, cuplul a petrecut trei ani în Villa Guardamangia, când Philip era staționat în țară ca ofițer al Marinei Regale. Astăzi, somptuoasa vilă se află în paragină, însă ar urma să devină muzeu. FOTO

Cum arată acum vila din Malta Reginei Elisabeta şi a Prinţului Philip

Casa palatină a fost construită în 1900 și dispune de șase dormitoare, șase băi și un mare living „sala nobile”. Proprietatea de 1.560 de metri pătrați are, de asemenea, două garaje, grajduri, pivnițe și o locuință pentru servitorii care lucrează acolo.

Citește și: Ce a făcut regina Elisabeta la întâlnirea cu Nicolae Ceaușescu. Gestul uimitor făcut de suverană

A fost una dintre primele locuințe conjugale ale Reginei Elisabeta și a Prințului Philip, dar și una dintre preferatele reginei, care la moartea soțului său, în 2022, a purtat în geantă o fotografie cu ea și Philip de acolo, scriu jurnaliștii The Sun.

Vila din calcar va deveni acum un muzeu, după ce a căzut într-o stare de degradare de-a lungul anilor și se pare că familia regală va fi invitată la marea deschidere.

După nunta lor din 1947, prințesa Elisabeta, pe atunci și Philip au petrecut luni întregi la Villa Guardamangia între 1949 și 1951. În 2015, cu ocazia unei călătorii în Malta, reginei i s-a oferit o pictură a fostei sale case. Ea a spus:

„Vizita în Malta este întotdeauna foarte specială pentru mine. Îmi amintesc de zilele fericite petrecute aici cu Prințul Philip, când ne-am căsătorit prima dată.”

Cum arata acum vila din Malta in care Regina Elisabeta si Printul Philip au locuit la inceputul casniciei lor
Cum arata acum vila din Malta in care Regina Elisabeta si Printul Philip au locuit la inceputul casniciei lor

Timpul petrecut în Malta de cuplul regal a fost prezentat în primul episod al serialului The Crown, iar cei doi au fost descriși ca doi tineri căsătoriți fericiți. Vila a fost împrumutată cuplului de unchiul lui Philip, Lordul Louis Mountbatten, care a închiriat-o de la familia Schembri.

Citește și: Singurul lucru care l-a deranjat pe prințul Philip la regina Elisabeta în cei 73 de ani de căsnicie. De ce obișnuia să se plângă

Aceasta le-a permis Elisabetei și lui Philip să petreacă câțiva ani fără griji împreună, viitoarea regină ducând o viață „obișnuită” de soție de marinar, făcând excursii cu barca în zonă și mergând la cumpărături.

Regretata regină a avut parte de prima ei vizită la coafor în timpul șederii pe insulă, iar împreună cu soțul ei s-a bucurat de picnicuri însorite și petreceri în frumoasa lor casă. Se spune că cei doi soți l-au lăsat pe fiul lor Charles, născut în 1948, cu bunica sa, cea care a devenit ulterior Regina Mamă, în timpul vizitelor lor în Malta.

Perioada petrecută pe insulă s-a încheiat după ce tatăl reginei, regele George al VI-lea, a decedat, iar Elisabeta a urcat pe tron pe 6 februarie 1952. La momentul decesului, regina se afla în Kenya, într-un turneu în Commonwealth, dar a scurtat călătoria pentru a se întoarce în Anglia.

Cum arata acum vila din Malta in care Regina Elisabeta si Printul Philip au locuit la inceputul casniciei lor
Cum arata acum vila din Malta in care Regina Elisabeta si Printul Philip au locuit la inceputul casniciei lor

Vila din Malta a cuplului regal va fi transformată în muzeu

Vila Guardamangia s-a degradat de-a lungul anilor, dar urmează să fie transformată într-un muzeu în onoarea Prințului Philip. În cadrul proiectului de renovare, care va dura cinci ani, primul etaj al locuinței va fi recreat exact așa cum arăta pe vremea când tinerii Elizabeth și Philip locuiau acolo.

Proiectul de restaurare este realizat de guvernul maltez, după ce a achiziționat clădirea. Premierul Maltei, Joseph Muscat, nu a dezvăluit cât a plătit guvernul când a cumpărat-o, dar suma vehiculată este de 5,6 milioane de lire sterline (6,5 milioane de euro), potrivit The Telegraph.

Jurnaliștii britanici descriu proprietatea ca fiind „o uimitoare proprietate în stil grand palazzo, situată chiar la periferia și suburbiile orașului Valletta, așezată chiar pe creastă, în zona rezidențială Guardamangia”.

Directorul operațional al Heritage Malta, Kenneth Gambin, a declarat:

„El (Prințul Philip) a fost amintit cu drag, deoarece toată lumea știa că Malta avea un loc special în inima sa. Oamenii rămân oarecum atașați de el pentru că știu că își amintește cu drag de Malta.

A profitat de fiecare ocazie pentru a veni din nou aici când a putut.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *