Iubitorii de parfumuri profită de orice ocazie pentru a-și adăuga la colecție noi esențe. Parfumurile se găsesc în zilele noastre peste tot, de la magazine specializate, până la magazinele din aeroport sau cele online. Nu toate locurile sunt însă sigure pentru a cumpăra un parfum autentic. Cum deosebești un parfum original de unul contrafăcut? Iată la ce să fii atent!
Parfumurile sunt printre produsele cele mai des contrafăcute. Așa se face că uneori putem găsi așa-zise esențe care în magazin costă câteva sute de lei, la prețuri de 3-4 ori mai mici. Cel mai ușor este să fii păcălit atunci când comanzi online. Există site-uri consacrate, care vând parfumuri originale și în legătură cu care nu trebuie să îți faci griji. Dar există și multe magazine online obscure, care își atrag clienții cu prețuri mai mici, pentru parfumuri fake. Iată câteva amănunte care îți spun dacă un anumit parfum este original sau nu.
Citește și: Zonele în care trebuie să aplici parfumul ca să persiste mai mult. Va rezista toată ziua
Parfumurile originale vin ambalate în cutii de carton de calitate. Acestea au în interior un strat de carton care se pliază perfect pe sticla de parfum, astfel încât aceasta să stea nemișcată și să nu se spargă în timpul transportului. De asemenea, cutia este învelită într-un celofan gros, care se pliază perfect și care trebuie să fie sigilat.
Cutia și sticla parfumului trebuie să aibă ambele același cod ștanțat. Acesta nu trebuie să fie lipit pe produs, ci încrustat în carton și în sticlă. De asemenea, trebuie să se regăsească și sigla cu două săgeți, care indică faptul că ambalajul este reciclabil.
Citește și: Când expiră un parfum și de ce nu e bine să-l folosești niciodată după această perioadă. Pericolul nebănuit
Dacă ai mai avut parfumul, știi deja cum ar trebui să arate logo-ul de pe ambalaj. Orice modificare de font poate fi un semn că parfumul nu este original. De asemenea, dacă sticla nu este una de calitate, îți poți pune semne de întrebare. Cel mai ușor este să recunoști diferențele dacă ai mai avut în trecut parfumul și ai păstrat sticla, astfel că poți să le compari.
Indiferent că îl cumperi din magazin sau online, parfumul ar trebui să aibă aproximativ același preț peste tot, cu mici variațiuni. Dacă un anumit parfum costă 800 de lei în magazin, nu îl vei putea cumpăra niciodată cu 300 de lei, de exemplu, indiferent ce oferte și reduceri sunt. Un preț prea mic ar trebui, așadar, să fie un semnal de alarmă atunci când vrei să cumperi.
Citește și: Detaliul de care să ții cont atunci când îți cumperi parfumul. Așa faci cea mai bună alegere
Parfumul din sticlă nu trebuie să aibă un aspect opac. Agită sticluța, iar dacă bulele de aer dispar în câteva secunde, înseamnă că este autentic. Dacă rămâne în sticlă o spumă care persistă sau impurități care plutesc, ai de-a face cu un fals.
Nu în ultimul rând, persistența parfumului este un detaliu extrem de important. Dacă acesta încă își păstrează mirosul pe piele sau pe haine măcar câteva ore, înseamnă că este original. Dacă se estompează sau nu îl mai simți la câteva minute după ce l-ai aplicat, ai de-a face cu un fals.