Cum faci cei mai buni mucenici ca în Moldova. Secretul Jamilei ca să iasă foarte pufoși și gustoși - Ego.ro

Cum faci cei mai buni mucenici ca în Moldova. Secretul Jamilei ca să iasă foarte pufoși și gustoși

Așa prepari cei mai buni mucenici moldovenești!
Cum faci cei mai buni mucenici ca în Moldova. Secretul Jamilei ca să iasă foarte pufoși și gustoși

Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici va fi celebrată sâmbătă, pe data de 9 martie, în România. Prin urmare, gospodinele din toate colțurile țării pregătesc, astăzi, rețetele de mucenici. În Moldova, aceștia sunt asemănători unor colaci în formă de 8. Vrei să-i pregătești și tu? Ei bine, dacă da, urmează sfatul Jamilei. Doar așa vor ieși pufoși și gustoși!

Rețeta de mucenici moldovenești de la Jamila

În România, după cum probabil că știi deja, există două tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii sunt asemănători unor colaci în formă de 8. Ei sunt unși cu nucă şi miere, iar gustul lor este unul unic și extrem de delicios.

În schimb, mucenicii din Muntenia sunt fierți în apă cu mirodenii şi nucă. În rândurile de mai jos, îți vom prezenta pas cu pas modul de preparare al mucenicilor din zona Moldovei. Și nu îți vom prezenta orice rețetă, ci pe cea a celebrei bucătărese Jamila.

Cum să prepari cei mai buni mucenici moldovenești

Ingrediente

Pentru aluat:

  • un kg de făină
  • 450 de ml de lapte
  • 20 de g de drojdie uscată
  • trei ouă
  • coaja de la o lămâie
  • 50 de ml de ulei
  • 150 de g de zahăr
  • o lingură extract de vanilie
  • o lingură extract de portocală
  • sare

Pentru sirop:

  • 400 de ml de apă
  • 200 de g de zahăr
  • o păstaie de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • coaja de la o portocală

Pentu decor:

  • 300 de g de nucă măcinată
  • 300 de g de miere

Citește și Câtă apă se pune la o pungă de mucenici. Idei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți!

Mod de preparare

Pentru început se prepară aluatul, iar acesta este foarte asemănător cu cel de gogoși. El se poate frământa cu mână sau la robot. Extrem de important este, însă, ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Totodată, calitatea lor poate face diferența. Aluatul se frământă foarte bine. La final, acesta trebuie să fie suplu și nelipicios. Ulterior, urmează modelarea mucenicilor.

Vezi în video de mai jos cum se poate proceda pentru a ieși perfecți. Siropul, de asemenea, este și el simplu de făcut. Acesta se poate îndulci mai mult sau mai puțin, în funcție de preferințe.

După ce s-au copt și răcit, mucenicii pot fi scufundați în siropul fierbinte. La final, se ung cu miere și se tăvălesc prin nucă. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Mucenici de post pufoși. Ingredientul care îi face aromați și savuroși, ce trebuie să adaugi neapărat!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Pepe, despre succesul câștigat pe scenă: “Atunci începi să realizezi!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *