Ciupercile la grătar se prepară ușor și le poți consuma simple sau diverse combinații rapide, pentru o masă mai gustoasă. Ciupercile la grătar reprezintă o soluție rapidă pentru o masă vegetală și proteică în același timp. Astfe că, pentru cei care nu știu, iată cum faci cele mai bune ciuperci pe grătar.
100 de grame de ciuperci champignion au 25 de calorii și sunt bogate în proteine, vitaminele B1, B2, niacina și folati, precum și minerale (potasiu, fosfor, fier) și microelemente.
Ciupercile pot fi curățate sau, varianta mai simplă, spălate foarte bine și șterse cu un prosop. În funcție de cât de sănătos doreșți să le prepari, poți adaugă și sare. Alege una dintre variantele de mai jos pentru a prepară ciupercile la grătar, toate sunt delicioase.
Citește și: Plăcintă cu carne și ciuperci. Rețetă pentru Sărbători. E delicioasă, nu trebuie să-ți lipsească de pe masă
Orice rețeta ai alege, ciupercile se lasă pe grătar aproximativ 15 minute, până când se înmoaie și se rumenesc ușor. Preferabil este să le servești calde, însă sunt foarte bune și pe post de gustare la birou sau când nu ai foarte mult timp la dispoziție.
Ciuperci cu mărar și unt. Se toacă mărunt codițele de la ciuperci, se adaugă unt și mărar tocat și umple pălăriile cu acest amestec.
Ciuperci cu brânză și cașcaval. Adaugă brânză ta preferată sau cașcaval ras peste ciuperci. Este o varianta mai calorică, însă foarte gustoasă. Pentru a reduce din numărul de calorii, poți înlocui brânză cu tofu.
Citește și: Rulouri de clătite sărate cu șuncă și ciuperci la cuptor. Ce trebuie să faci pentru a nu se forma cocoloașe
Ciuperci cu pătrunjel și lămâie. Această variantă este slab calorică, însă la fel de gustoasă. Se toacă pătrunjelul și se pune peste ciupercile deja gătite. Stoarce puțină zeamă de lămâie peste ele.
Ciuperci combinate cu diverse legume, cum ar fi roșii, dovlecel, vanață, ceapă sau ardei gras. Legumele se taie felii, sau rondele în cazul cepei, se condimentează și se țin pe grătar până se rumenesc. Pentru a-ți satisface și poftă de dulce, pune pe grătar câteva felii de ananas, este absolut delicios.
Este bine să condimentati legumele cu piper și chilli sau paprika. În acest fel se combat arderile, iar ciupercile vor rămâne zemoase și pufoase.
Un mic secret, atunci când gătești ciuperci la grătar, este să adaugi usturoi în oricare dintre variantele de mai sus. Usturoiul îi va da ciupercii un gust desăvârșit.