Cum îl cheamă pe Puya, de fapt, în buletin. Foarte puțini știu care este numele real al concurentului de la America Express

Cum și-a ales Puya numele de scenă

Scris de: Daoud Andra

23 Jan. 2023

Puya a cucerit generații cu muzica lui și a inspirat și pe alții să se apuce de muzică. În prezent, artistul participă la emisiunea America Express, alături de soția lui, Melinda. Mulți i-au ascultat melodiile, însă nu toți știu cine este artistul, de fapt. Cum îl cheamă pe Puya în buletin și cum a ajuns să își aleagă acest nume de scenă.

Cum îl cheamă pe Puya în realitate

Puya a devenit cunoscut în muzică în anii ’90, alături de Tudor Sișu. Cei doi au pus bazele formației La Familia și au cântat mulți ani în această formulă. Viața de cartier l-a inspirat pe Puya să cânte muzică rap și hip-hop, genuri muzicale cărora le-a rămas fidel și după destrămarea trupei.

Puya, pe numele lui real Dragos Gărdescu, a povestit, la un moment dat, cum a ajuns să fie cunoscut cu acest nume de scenă. Cântărețul a mai avut încă doi frați, iar în cartierul în care au crescut, pentru a-i identifica, oamenii îi strigau după porecla tatălui lor.

„Noi am fost trei frați. Porecla lui tata era Puiu, nea Puiu. Semănam foarte mult între noi și nu știau cum să ne zică. Și ne-au zis frații Puia.”, a povestit artistul, în urmă cu ceva timp, în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”.

Cum îl cheamă pe Puya
Puya și soția lui, Melinda

Puya este căsătorit din 2011 și are trei fetițe

Dacă pe plan muzical a fost cunoscut tot timpul drept un băiat de cartier, pe plan personal, Puya este un familist convins. Artistul este căsătorit din anul 2011 cu Melinda, o femeie cu 10 ani mai mică decât el. Rapperul s-a îndrăgostit de ea când aceasta încă nu terminase liceul, în anul 2006, și de atunci au rămas împreună. Melinda l-a făcut tată pe Puya de 3 ori de-a lungul anilor, iar cei doi au împreună 3 fetițe.

„Nu era fana mea. Eu am cântat la balul unde ea a prezentat. Și mi-a tras și țeapă cu banii! Ăia aveau sala plină și mie îmi ziceau că n-au bani. Și așa ne-am împrietenit. Am ținut legătura, am vorbit.. După a început să îmi placă jocul ăsta și îmi tot puneam concerte în zona unde era ea. Sunam la cluburile din Cluj unde era ea. La un moment dat am cântat și într-un grajd! Și uite așa am reușit să acopăr fiecare sătuc din zona Clujului!”, i-a povestit Puya lui Cătălin Măruță, în podcastul acestuia.

„Când am cerut-o de soție copilul avea deja doi ani. Am fost rapizi. Până acum văd că m-a suportat. (…) Primul copil nu prea l-am văzut. Aveam foarte multe spectacole, chiar și 4 într-o zi. Bine, nu mă plâng, că nu cred că o să mai am așa prea curând.”, a mai spus Puya, în cadrul aceluiași podcast.

În prezent, Puya și Melinda participă la America Express, parcurgând Drumul Aurului. Cei doi au pornit, alături de celelalte echipe din Concurs, din Mexic și urmează să străbată încă două țări: Guatemala și Columbia.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat detalii noi!
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.