Cum îţi dai seama că ai un copil care nu se simte iubit. Semnele care ar trebui să te îngrijoreze

Cum îţi dai seama că ai un copil care nu se simte iubit. Semne care îţi arată că micuţul tău are nevoie de mai multă atenţie şi dragoste 
Cum îţi dai seama că ai un copil care nu se simte iubit. Semnele care ar trebui să te îngrijoreze

Cum îţi dai seama că ai un copil care nu se simte iubit? Relația dintre copil și părinți este extrem de importantă, iar legătura pe care o dezvoltă în timp, poate deveni benefică pentru viitorul acestuia.

Există și părinți care nu știu cum să își arate afecțiunea pentru copilul lor, iar acesta poate fi afectat în timp și va înțelege că nu are dragostea de care are nevoie. Cum îţi poţi da seama că ai un copil care nu se simte iubit. Semne care îţi arată că micuţul tău are nevoie de mai multă atenţie şi dragoste

Cum îţi dai seama că ai un copil care nu se simte iubit

Trăind într-o societate rapidă, în care timpul petrecut pe rețelele de socializare a devenit mult mai important, este posibil ca acest lucru să după la o rupture între părinți și copii. Există totuși și soluții pentru a remedia situația și pentru a evita să ajungeți într-un punct în care simțiți că nu mai există soluții.

Lipsa de atenția din partea părinților poate afecta grav psihicul copilului, care se va simți neînțeles și va duce lipsă de afecțiune

Pentru a evita acest lucru,  poți să observi câteva semne care indică faptul că un copil are nevoie de mai multă dragoste și afecțiune din partea părinților.

Este foarte important să fim cei mai buni părinți pentru copii, dar și pentru noi. „Problema în a învăța să fii părinți este că copiii sunt profesorii”, după cum spunea scriitorul american Robert Braul, potrivit site-ului guiainfantil.com.

„Copiii noștri prețuiesc dragostea, atenția și grija noastră pentru ei, în funcție de timpul pe care le dedicăm”, mai specifica acesta.

Pentru un copil nu este important cadoul primit din partea părinților, ci timpul petrecut cu ei. Asta îl face să se simtă protejat și iubit. Lipsa de iubire și afecțiune poate avea consecințe foarte negative asupra dezvoltării și educației lor.

Cum îţi dai seama că ai un copil care nu se simte iubit. Semne care îţi arată că micuţul tău are nevoie de mai multă atenţie şi dragoste 

Semnele care arată că un copil are nevoie de mai multă dragoste

Copilul dezvoltă teama de abandon

Un copil care nu se simte iubit se teme să nu fie abandonat, deoarece simte că nu este important. Copilul va ajunge să dezvolte relații adulte sau lipsa stimei de sine vor predomina în viața ta.

Copilul încearcă să atragă atenția

Cel de-al doilea efect al unei lipse afective este „chemările de atenție”.  Copilul va încerca să îți atragă atenția prin diferite metode, unele dintre ele poate chiar nepotrivite.

Copilul se simte trist

În timp, copilul se simte trist, apatic sau furios continuu. Acestea sunt simptome care, prelungite în timp, se pot apropia de efectele depresiei.

Folosește un limbaj mai negativ

Un alt semn al lipsei de iubire este limbajul lor. Acesta poate deveni agresiv și veți ajunge la concluzia că nu vă mai puteți înțelege cu copilul vostru.

Cum îţi dai seama că un copil nu se simte iubit: sfaturile specialiştilor

-în primul rând, explicați copiilor că dragostea nu presupune doar înbrățișări și săruturi.

-demonstrați-le că există diferite niveluri de iubire în funcție de faptul că persoana este mai mult sau mai puțin cunoscută.

-copiii trebuie să știe că există dragoste în gesturi, fie ele cât de mici

– prin obiceiuri precum mulțumirea, pot arăta și multă dragoste și afecțiune față de ceilalți.

-ascultarea este foarte importantă. Copilul va prinde încredere în familia lui și se va simți protejat

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Serghei Mizil nu a avut nevoie de scenariu pentru filmul ”Visul”
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *