Cum îți dai seama că trăiești cu un bărbat narcisist. 5 lucruri toxice pe care le face în relație, avertismentul specialiștilor

Cum îți dai seama că trăiești cu un bărbat narcisist. 5 lucruri toxice pe care le face în relație, avertismentul specialiștilor

Comportamentul unui narcisist este adesea asociat cu al unei persoane agresive. Remarcile deplasate despre cei din jur sunt greu de suportat, însă, spun specialiștii, evită să-și arate adevărată față atunci când sunt la începutul unei relații. Din acest motiv, multe femei rămân șocate când îl descoperă așa cum este în realitate. Pentru a nu-ți pierde timpul cu un astfel de bărbat, fii atentă la aceste sfaturi ale specialiștilor.

5 semne de bărbat narcisist

Potrivit psihologilor cu multă experiență în spate, există cinci lucruri toxice pe care un narcisist le face într-o relație. Iată cum recunoști o astfel de persoană încă de la început.

1. Se angajează în „planuri amoroase”

Asta înseamnă revărsarea de laude, atenție și cadouri. Într-o relație sănătoasă, acest comportament poartă un alt nume: „faza lunii de miere”. Conform deceniilor de cercetare, un astfel de tratament poate prezice longevitatea și fericirea mariajului. Dar nu te lăsa păcălită: în primele etape ale întâlnirilor, faza lunii de miere se transformă într-un „bombardament” amoros.

2. Devine nervos când e vulnerabil

Dacă spui ceva de genul „Îmi placi și sunt încântată să te văd sâmbătă. Însă vreau să dorm puțin în timpul săptămânii. Ce-ar fi să așteptăm să vorbim atunci?”. Răspunsul unui narcisist ar reflecta imaginea unui om rănit: „Nu-mi plac jocurile”. Cu alte cuvinte, ar putea reacționa cu un comportament retras și remarci scurte.

Narcisiștii sunt adesea incomozi în fața vulnerabilității, cum ar fi tristețea, singurătatea, rușinea, frica sau chiar dezamăgirea, deoarece nu au încredere că vei fi acolo pentru ei.

Citește și De ce își caută bărbații amante, de fapt. 4 motive principale ale infidelității

3. Menține o imagine falsă

Cei mai narcisiști oameni fac față nesiguranței lor prin camuflarea într-o persoană specială, excepțională și unică încât dau impresia că nu se tem de nimeni și nimic, mai ales de riscul emoțional. Asta se numește „autoîmbunătățire”.

Oamenii normali ​​au flexibilitatea de a se bucura de moment, fără toate mesajele și laudele intense. Relațiile reale se bazează pe o serie de moduri de a exprima apropierea și afecțiunea.

4. Insistă că vă asemănați

Un alt mod în care narcisiștii practică autoîmbunătățirea este „fantezia gemenă” sau crearea unui sentiment că sunteți amândoi la fel: „Ne place aceeași muzică!?”, ar fi un exemplu.

Când subliniezi diferențe între gusturile tale culinare sau muzicale, s-ar putea să fii întâmpinată cu nervi sau tăcere de către un narcisist. Experții spun că relațiile sănătoase pot suporta un ritm mai lent, o anumită predictibilitate, o apreciere a unicității fiecărei persoane și conversații directe despre cum te simți.

5. Te controlează cu planuri

Narcisiștii practică adesea controlul. S-ar putea să apară în ultimul moment cu bilete la concert și flori, să facă toate rezervările pentru cină ori să insiste să aleagă locul romantic pentru picnicul din parc.

O astfel de organizare a evenimentelor reprezintă o tactică prin care obține ceea ce își dorește fără să ceară vreodată (din nou, fără riscuri): „Ești perfectă atâta timp cât mă lași să fac ceea ce vreau în relație”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
9 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *