Vinetele sunt, fără doar și poate, unele dintre cele mai consumate și apreciate legume de la noi din țară și nu numai. Majoritatea dintre noi le folosim la prepararea salatei sau a diferitelor mâncăruri. Însă, nu le putem utiliza la gătit dacă nu sunt coapte. Iată cum îți dai seama că vinetele sunt coapte. Gospodinele cu experiență au dezvăluit secretele!
Cum recunoști vinetele coapte
Vinetele sunt legume foarte versatile, care pot fi consumate la cuptor, la grătar sau în tocănițe. În plus, salata de vinete este extrem de apreciată la noi în țară și nu numai. Însă, pentru un gust desăvârșit, este important să știi dacă vinetele sunt coapte.
Cum îți dai seama de acest lucru? Ei bine, gospodinelor cu experiență te învață cum să alegi aceste legume. Iată la ce trebuie să fii atent atunci când mergi la piață ca să cumperi vinete:
1. Examinează culoarea codițelor
Potrivit gospodinelor cu experiență, culoarea codițelor vinetelor trebuie neapărat să fie verde și să nu fie uscată. De asemenea, ea nu trebuie să fie sub nicio formă ofilită.
2. Analizează coaja vinetei
Dacă ești în piață, uită-te cu atenție la corpul vinetei înainte de a o cumpăra. O vânătă coaptă va avea coaja neagră și lucioasă.
3. Fii atent la corpul vinetei
Există și o a treia metodă pentru a-ți da seama dacă o vânătă este coaptă sau nu. Dacă ai posibilitatea, ia leguma în mână și verific-o. Ea nu trebuie să fie nici moale, dar nici tare. Conform gospodinelor cu experiență, vânăta trebuie să fie pufoasă.
Cum se prepară cea mai bună salată de vinete
Ingrediente
- un kilogram de vinete
- un pahar de untdelemn
- o ceapă roșie
- o lingură de oțet de mere
- două roșii coapte
- sare
- piper
Mod de preparare
Pune vinetele la copt pe aragaz și lasă-le până se înmoaie. Ulterior, îndepărtează cojile, presară sare peste vinete și pune-le la scurs, pe un fund înclinat. Toacă mărunt ceapa și spal-o în apă rece, apoi scurge-o foarte bine.
Mai departe amestecă ceapa cu oțetul. Ulterior, toacă vinetele bine, apoi freacă-le cu ulei până obții o pastă spumoasă. Acum, adaugă sosul de ceapă cu oțet și piperul. Amestecă totul foarte bine, după care ornează cu felii de roșii. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Cât timp se țin vinetele coapte la congelator, de fapt. Multe persoane fac greșeala!