Cum îți dai seama dacă pepenele este dulce fără să îl tai. Trucul care nu dă greș

Cum să alegi cel mai bun pepene
Cum îți dai seama dacă pepenele este dulce fără să îl tai. Trucul care nu dă greș

Vremea caldă poate fi combătută cel mai ușor cu ajutorul unui pepene rece, însă cum știi că fructul este copt și dulce în interior? Cu siguranță nu o dată ți s-a întâmplat și ție să duci acasă un pepene nu foarte gustos, deși din exterior părea perfect.

Metodele simple prin care poți alege pepenele perfect

Pentru ca astfel de situații să nu se mai petreacă, află că există o metodă prin care poți găsi pepenele perfect, fără să te mai temi că e posibil să fie necopt sau nu foarte dulce. Tot ce trebuie să faci este să te uiți la pata mare de pe coaja pepenelui.

Cu cât pata este mai galbenă, cu atât pepenele va fi mai copt, mai dulce și mai gustos, numai bun de consumat rece, când temperaturile din termometre explodează. Mai poți, de asemenea, să lovești pepenele cu degetul, iar în funcție de sunet, îți dai seama dacă este sau nu copt. Cu cât sunetul este mai gros, cu atât fructul este mai bun. Dacă este prea slab, înseamnă că pepenele nu este copt destul, iar dacă sunetul este înfundat, înseamnă că in interior are o gaură, existând chiar și posibilitatea de a fi stricat.

Un alt semn pentru a-ți da seama de calitatea pepenelui este codița. Dacă aceasta este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules cu mult timp în urmă, putând fi trecut și aproape stricat. Dacă, în schimb, pepenele nu are codiță, înseamnă că a fost ruptă intenționat, pentru a nu se depista când au fost culeși și în ce stare sunt.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan, mărturisiri despre relația cu Victor Cornea
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *