Cum îți pregătești copilul pentru un zbor lung. Care sunt cele mai potrivite destinații pentru familiile cu copii

Ponturi pentru o călătorie reușită

Scris de: Daoud Andra

23 Jan. 2023

Cum îți pregătești copilul pentru un zbor lung. Care sunt cele mai potrivite destinații pentru familiile cu copii

A planifica o vacanță împreună cu copiii nu este cel mai ușor lucru. Părinții trebuie să țină cont de nevoile celor mici atunci când aleg destinația și modalitatea de deplasare. Cum îți pregătești copilul pentru un zbor lung și care sunt cele mai inspirate destinații pentru familii? Dana Săvuică și invitata ei, Raluca Barbu, director de marketing la o agenție de turism, dezbat aceste subiecte în emisiunea Ego Life din această seară.

Cum îți pregătești copilul pentru un zbor lung

Călătoria cu avionul cu un copil mic poate fi o mare provocare pentru mulți părinți. Lucrurile sunt cu atât mai complicate cu cât zborul este mai lung și cu escală, însă dacă părinții țin cont de anumite aspecte și se pregătesc din timp pentru zbor, lucrurile vor decurge mult mai bine. Raluca Barbu, director de marketing la o agenție de turism românească, explică ce ar trebui să facă părinții atunci când urmează să călătorească alături de copii, cu avionul.

Citește și: 4 sfaturi pentru o vacanță sigură cu avionul. Zborurile de dimineață se anulează rar. Ce e bine să mai știi

„Putem să ne pregătim din timp pentru un zbor de acest gen (n.r. zbor lung). Fie luăm foarte multe jucării cu noi în bagajul de mână, fie avem grijă să îi spunem o poveste înainte, astfel încât el să știe că este un explorator, un astronaut sau ceva de genul acesta și o să ajungă pe o planetă nouă și acolo va descoperi și alte lucruri. Sunt tot felul de soluții dacă îți dorești să-l iei cu tine.”, a explicat Raluca Barbu, care a specificat că și-a luat fiul cu ea în călătorii încă de când era nou-născut.

Destinații potrivite pentru familii

Cum alegem cea mai potrivită destinație de vacanță pentru copii? Raluca Barbu explică la ce detalii să fim atenți atunci când organizăm plecarea și ce criterii trebuie să bifeze o destinație care este prietenoasă cu cei mici.

„Legat de zona aceasta de destinații cred că trebuie luată în calcul partea de drum. Dacă tu ajungi după un zbor de 14 ore și de la transferul tău de la aeroport mai sunt 3 ore, e mult și e greu. Eu, de exemplu, încurajez plecările în Mauritius. Este o destinație extrem de prietenoasă cu copiii. De la zona de drum, până la hotelurile care sunt excepționale pentru copii, regimul de mese și mâncarea de o calitate foarte bună. Amabilitatea staff-ului, sunt foarte multe activități.”, a spus Raluca Barbu.

„Și în Jamaica am descoperit acel hotel unde puteai să te cazezi și îți era alocată o bonă pe toată durata sejurului, există și în alte destinații. Vorbim de Seychelles, vorbim de Mauritius, în funcție de hotelul în care ești cazat, există personal alocat ție ca părinte pentru copilul tău sau există acele kids club, unde îi poți lăsa multe ore și tu să te relaxezi, iar ei să se distreze cu cei mici. Dar și mai important de atât, cred că este bine ca noi, părinții, în momentul în care alegem o vacanță, să ne uităm și care sunt atracțiile acelui loc. Este păcat să zbori atât și să nu le poți arăta un recif, să înoate cu peștișorii sau să îi poți duce la o grădină zoologică… Există multe lucruri pe care cei mici le pot face și care rămân cu ei mult, mult timp de acum încolo.”, a mai explicat Raluca Barbu.

Acestea, dar și multe alte trucuri cu privire la organizarea vacanțelor, puteți afla urmărind ediția a 45-a a emisiunii Ego Life, care se va difuza, luni, 23 ianuarie, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.