Cum îți recapeți încrederea în tine după despărțire

După o despărțire nu este ușor să îți recapeți încrederea în tine și să îți regăsești motivația de a merge mai departe. Despărțirile nu sunt ușoare, de aceea este bine să fii aproape de cei dragi pentru a depăși cât mai repede momentul.
Cum îți recapeți încrederea în tine după despărțire

Despărțirile nu sunt deloc ușoare, indiferent de situație. Este inevitabil să nu te simți dezamăgită, dar nu lăsa acest moment să te copleșească. Iată câteva lucruri care te pot ajuta să depășești cu bine perioada separării și să ai din nou toată încrederea în tine după despărţire:

Vorbește cu prietenii ca să îţi recapeţi încrederea în tine după despărţire

S-ar putea să te trezești dintr-o dată singură, dar tocmai acum nu este momentul să te izolezi. Prietenii sunt cele mai importante persoane care îți pot oferi sprijinul moral în aceste momente, așadar nu le refuza ajutorul. Vorbește cu persoanele dragi despre ceea ce simți. Te vei simți mult mai bine după o discuție eliberatoare.
Probabil acum vezi lucrurile într-o lumină gri, însă o altă perspectivă ar putea să te ajute să te simți mai bine. Indiferent cine a pus punct relației, tu sau fostul tău partener, probabil aceasta este cea mai bună soluție pentru amândoi. Persoanele care te cunosc vor ști cum să te sfătuiască astfel încât să vezi și partea bună a lucrurilor. Doar eliberându-te, vei putea să îţi recapeţi încrederea în tine după despărţire.

Ține-ți mintea ocupată

Probabil nu ai energie pentru foarte multe activități, dar după o despărțire este bine să îți găsești totuși câteva lucruri de făcut. Nu te mai gândi la ce a fost sau ce ar fi putut să se întâmple diferit.
Ține-ți mintea ocupată cu diferite lucruri care te binedispun. Ascultă muzică sau planifică o plimbare mai lungă. Poate acum ar fi momentul să iei în calcul o mică vacanță doar pentru tine. Deconectează-te de la gândurile neplăcute și gândește-te ce poți să faci pentru a te recompensa. Este momentul ideal să te răsfeți cu mici plăceri pe care le-ai ignorat până acum din lipsa timpului. Să faci ceea ce îţi place te va ajuta enorm în procesul de a recăpăta încrederea în tine după o despărţire.

Pune-te pe tine pe primul loc

Când te-ai pus ultima dată pe primul loc? Dacă ai oferit foarte multe în relația care tocmai s-a încheiat și nu te-ai ales cu foarte multe lucruri în schimb, este momentul să îți acorzi ție atenția necesară. Oamenii tind să aprecieze ceea ce nu mai au abia după ce au pierdut, dar asta nu înseamnă că trebuie să aștepți după regretele tardive ale fostului iubit. Dacă te-ar fi apreciat cu adevărat, nu ar fi riscat să te piardă.

Iubirea sinceră se dovedește prin vorbe, afecțiune și fapte, iar dacă acestea lipsesc, deciziile finale vorbesc de la sine. Așadar, în această situație, trebuie să lași în urmă regretele și trebuie să te gândești mai mult la tine, la faptul că trebuie să îţi recapeţi încrederea în tine după o despărţire, astfel încât să poţi iubi din nou. Redescoperă lucrurile care îți plac și pentru care nu ai avut timpul necesar în ultima perioadă. Treptat, îți vei da seama că este cel mai important să fii fericită cu tine și cu alegerile tale.

Dacă doar păreai fericită în relația ta înseamnă că despărțirea este cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat. Timpul este prețios și nu trebuie să îl pierzi alături de persoana nepotrivită.

Urmăriți EGO.ro și pe
Am aflat ce face Vlad ca să evite certurile!
9.5 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.