Cum ne afectează lumina albastră de la telefon sau laptop pielea. Ce trebuie să folosim, detaliul care trebuie să fie pe etichetă VIDEO EXCLUSIV

Ce produce lumina albastră asupra tenului nostru
Cum ne afectează lumina albastră de la telefon sau laptop pielea. Ce trebuie să folosim, detaliul care trebuie să fie pe etichetă VIDEO EXCLUSIV

Ați auzit până acum despre lumina albastră? Și, mai important, despre felul în care aceasta ne afectează pielea? Diana Baicu, directorul unei companii din industria de beauty, a explicat la Ego Life cum ne afectează lumina albastră de la telefon sau laptop și cum ne putem proteja de ea.

Lumina albastră și felul în care ne afectează pielea. Ce produse trebuie să folosim împotriva ei

Diana Baicu a dezvăluit la Ego Life că lumina albastru este emisă de tot ceea ce înseamnă reflectoare, telefon, televizor, astfel că zilnic aproape toți oamenii sunt expuși la o astfel de lumină. Așadar, atunci când cumpărăm SPF nu trebuie să fim atenți doar la detaliile despre razele UVB sau UVA, ci și dacă oferă protecție împotriva luminii albastre.

Concluzia specialistului este că nu doar de razele UVB și UVA trebuie să ne protejăm pielea. Trebuie luată în considerare și lumina albastră de la telefon sau laptop, având în vedere că aproape toți oamenii folosesc un smartphone câteva zeci de minute sau chiar ore într-o singură zi.

„Atunci când ne expunem foarte mult la lumina albastră, pentru că e vorba despre lumina albastră, cea emisa de TV, telefon, tinerii fac asta (n.r. stau toată ziua cu ecranul în față), trebuie să folosim produse eficiente și care ne protejează împotriva luminii albastre.

Când ne cumpărăm protecție solară trebuie să ne uităm pe ambalaj. Există produse care au protecție UVA, UVB, dar și protecție împotriva luminii albastre. Lumina albastră produce la fel îmbătrânire, pete albe în special, dilatarea pori. Pur si simplu se dilată porii si nu am făcut nimic altceva”, a explicat Diana Baicu.

Cum ne îngrijim tenul iarna și de ce este nevoie de mai multă atenție în anotimpul rece

De asemenea, Diana Baicu a vorbit despre îngrijirea tenului și despre faptul că în sezonul rece acesta are nevoie de mai multă grijă. Spre exemplu, atunci când este frig, este necesară folosirea cremei hidratante pentru ca aceasta să formeze o peliculă la suprafața tenului și să îl protejeze de frig.

“Noi trebuie să schimbăm și în funcție de temperatura de afară, și de felul în care ne simțim sau poate plecăm, nu știu, într-o țară exotică, unde este foarte multă umiditate. Sau îmi apare o roșeață, o iritație sau niște inestetisme pe piele… Atunci noi trebuie să schimbăm în funcție de condiția pe care o are tenul”, spune Diana Baicu.

Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică și poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *