Cum poate relația cu mama ta să îți afecteze viața de cuplu. Rănile emoționale pe care le poți prelua de la aceasta fără ca tu să știi

Relația cu mama este cea mai importantă în viața de copil. Vocea ei devine vocea interioară a adultului.
Cum poate relația cu mama ta să îți afecteze viața de cuplu. Rănile emoționale pe care le poți prelua de la aceasta fără ca tu să știi

Psihologii spun că orice problemă avem în viața de adult, cauza poate fi găsită undeva în copilărie. Iată cum poate relația cu mama ta să îți afecteze viața de cuplu. Specialiștii spun că influența mamelor este mult mai mare decât am putea crede. Ba, chiar se spune că vocea mamei care ne critică sau ne încurajează în copilărie, devine ulterior vocea noastră interioară. Astfel, o traumă nerezolvată a mamei poate fi foarte ușor transferată asupra copilului. Chiar dacă și băieții pot prelua aceste răni emoționale ale mamei, fetele sunt mai predispuse, în special într-o societate patriarhală.

Răni emoționale care îți pot influența viața de adult

Aceste răni ale mamei pot influența în mod evident viața de adult. Ea va prelua suferința mamei și o va transforma în propria ei suferință.

În schimb, atunci când mama îi insuflă copilului încredere, aceasta nu îi va afecta doar prezentul, ci și relațiile viitoare, din viața de adult.

Un copil care preia rănile emoționale ale mamei sale le va transfera, mai departe, asupra propriilor copii.

Cum poate relația cu mama ta să îți afecteze viața de cuplu

Sentimentele negative ale mamei vor transfera copilului o stimă de sine scăzută, neîncredere, anxietate, o părere negativă despre propriul corp. Dar, mai ales, dificultăți de relaționare. Cel mai probabil, o fată cu stima de sine scăzută va prefera să rămână într-o relație toxică, pentru că acele sentimente negative pe care i le creează un partener toxic sunt cele pe care ea le cunoaște din copilărie și îi dau un fals confort.

Dacă în copilărie este permanent comparată cu alți copii, va învăța să fie geloasă, invidioasă pe succesul altora, în timp ce despre ea va crede că nu este conformă, că nu poate fi iubită decât dacă atinge anumite standarde. Își va pierde încrederea în ea, dar și în alte femei și va fi tentată să rămână acolo unde este criticată și umilită, din cauza sentimentului de teamă de abandon.

Dar chiar dacă asta ar fi „zestrea” moștenită cu care pornim în viață, există posibilitatea de a-i pune capăt. În primul rând, trebuie să luăm măsuri pentru a ne vindeca propriile răni, astfel încât să nu le transmitem mai departe copiilor noștri, potrivit clickpentrufemei.ro.

Fii pe lista ta de priorități

În primul rând, mai spun specialiștii, trebuie să îți autoevaluezi câteva elemente. Unul este acela de căutare a validării propriei mame. Trebuie să încerci să stabilești cât de des cauți această validare a mamei. Mama este doar o ființă umană, nu un supererou care are soluție la toate problemele tale.

Trebuie să pui niște limite, să-și stabilești prioritățile iar nevoile tale să fie pe lista priorităților tale.

Un mic exercițiu care ar putea ajuta este să scrii pe o foaie o listă cu calitățile tale. Câteva trăsături care te fac să fii mândră de tine. Te-ar puta face să te simți mai bine dacă ai citi lista în fiecare seară înainte de culcare.

Alege să stai între oameni care te apreciază, fără să te judece. Iată cum poate relația cu mama ta să îți afecteze viața de cuplu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a participat Jorge la Survivor All Stars, de fapt
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *