Cum poți folosi uscătorul de păr în bucătărie. Trucuri geniale la care nu te-ai fi gândit

Ai nevoie doar de puțină imaginație pentru a descoperi în câte moduri poți folosi un uscător de păr în bucătărie.
Cum poți folosi uscătorul de păr în bucătărie. Trucuri geniale la care nu te-ai fi gândit

Uscătorul de păr are o utilitate clară, după cum îi spune și denumirea: pentru păr. Dar iată cum poți folosi uscătorul de păr în bucătărie. Datorită faptului că emite un jet de aer cald, care poate avea diferite temperaturi utilizarea lui poate fi variată.

Poate fi ideal pentru îndepărtarea umezelii și topirea sau uscarea unor produse alimentare. Fără îndoială, dispozitivul te poate salva din situații critice în bucătărie.

Cum poți folosi uscătorul de păr în bucătărie

Iată o listă de lucruri care ar putea fi făcute cu acest dispozitiv portabil în bucătărie. Te poate ajuta la obținerea unor rezultate bune în bucătărie:

  • Topește sau înmoaie ciocolata, în funcție de temperatura la care folosești aparatul.
  • Topește untul pentru a unge o tavă sau pur și simplu pentru a-l folosi la o rețetă. De asemenea, poți înmuia carnea de porc sau alte grăsimi pentru a le putea folosi mai bine.
  • Poți topi zahărul, dacă folosești uscătorul de păr la temperatură maximă.
  • Poți usca rapid o strecurătoare proaspăt spălată, pentru a cerne făina sau alte ingrediente uscate fără nicio problemă. Acest lucru se poate face și pentru a usca orice ustensile care urmează să fie depozitate și, astfel, pentru a preveni oxidarea.
  • Dacă lucrezi cu alimente congelate, uscătorul poate fi o modalitate rapidă de a le separa, evitând astfel lovirea suprafeței de lucru.
  • Când pregătești carnea de pasăre sau pește, este mai ușor de lucrat dacă pielea este uscată. În acest fel, preparatul va fi mai crocant la final. Uscătorul de păr poate fi esențial.
  • Uscătorul de păr poate fi folosit și dacă vrei să usuci cartofii sau un alt aliment care urmează să fie prăjit. Acest lucru reduce umiditatea, făcându-le mai crocante.

Nu este o metodă nouă

Jurnalista culinară Helen Rosner a împărtășit pe rețelele sociale cum a utilizat cu succes uscătorul de păr, în bucătărie.

Potrivit acesteia, scriitoare pe domeniul culinar pentru ziarul New Yorker, utilizarea acestui aparat în scopuri culinare, deși deosebită, nu este nimic nou. Rosner spune că se obișnuiește să fie folosit în rândul maeștrilor grilleri din sudul Statelor Unite, precum și în yakitori (frigărui de pui) din Japonia și în kebab-urile populare din Brooklyn, potrivit cocinayvino.com.

Rosner însăși a arătat într-un episod că dispozitivul este cu adevărat funcțional în bucătărie. Pe contul său de pe rețeaua de socializare Twitter, a împărtășit că, într-o zi de iarnă, ea a folosit un uscător de păr pentru a usca bine pielea unui pui la cuptor, lucru care s-a dovedit a funcționa foarte bine.

Unele surse spun chiar că nu e nimic nou să vezi bucătari sau patiseri purtând unul la concursuri sau congrese gastronomice, deoarece este un element ușor de mutat și manevrat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *