Cum poți mânca ciocolată în fiecare zi fără să te îngrași. Trucul nutriţioniştilor

Poți să uiți de grija kilogramelor în plus și să mănânci ciocolată în fiecare zi. Un mic truc te va ajuta să faci această diferență.
Cum poți mânca ciocolată în fiecare zi fără să te îngrași. Trucul nutriţioniştilor

Ciocolata este unul dintre cele mai apreciate alimente, preferata tuturor, indiferent de vârstă. Pe lângă faptul că este delicioasă, are multe proprietăți și beneficii pentru organismul nostru. Contrar tuturor părerilor că, fiind dulce și cu conținut de grăsime, ar îngrășa, unii specialiști ne arată cum poți mânca ciocolată în fiecare zi, fără să te îngrași.

Mulți experți în nutriție nu includ acest produs în meniul unei persoane care dorește să slăbească. Totuși, ciocolata are multe proprietăți și beneficii care ne pot ajuta să ne menținem în formă. Ar putea fi inclusă în dieta zilnică, urmând doar câteva sfaturi simple.

Cum poți mânca ciocolată în fiecare zi fără să te îngrași

Ciocolata nu este un tabu în dietă și nu este unul dintre alimentele care îngrașă. Ciocolata, la fel ca multe alte alimente, este un produs realizat din zahăr și grăsimi, prin urmare, cu cât are mai mult zahăr și grăsime, cu atât vei câștiga mai multă greutate. Dar există ciocolată neagră, care are 70% până la 80% cacao și deci mai puțin zahăr. Deci este mai sănătoasă și nu îngrașă la fel ca și celelalte tipuri.

Prin urmare, dacă nu te poți abține de la ciocolată, dar ești la dietă, nu mai trebuie să te abții. Trebuie doar să alegi alt fel de ciocolată. Mai precis, să o alegi pe cea cu conținut mai mare de cacao. Dacă nu îți place, nu o alege inițial pe cea cu cel mai mare conținut de cacao. Dar treptat, pe măsură ce te vei obișnui cu ea, vei alege cu conținut din ce în ce mai mare de cacao. Acest tip de ciocolată este mai sănătos decât cel cu lapte și grăsime.

Ce aduce ciocolata în alimentația noastră?

Ciocolata nu este un aliment rău pentru sănătate, nu este nesănătoasă, iar dacă o consumi în măsura potrivită, îți poate aduce multe beneficii. Este un aliment care conține mulți nutrienți și are beneficii pentru sănătatea noastră, potrivit informacion.es.

  • Generează endorfine şi ne oferă o senzaţie de plăcere şi fericire.
  • Poate fi analgezic pentru unele afecţiuni din corpul nostru.
  • Crește fluxul sanguin în inimă și artere.
  • Ajută la reducerea tensiunii arteriale.
  • Ajută la îmbunătățirea memoriei.
  • Reduce oboseala și îmbunătățește performanțele fizice.
  • Ajută la protejarea pielii de soare.

Pe scurt, ciocolata amăruie, cu un grad ridicat de puritate, este bogată în fibre, fier, magneziu, cupru, mangan și alte minerale. Este clar că este un aliment care ne oferă nutrienți, dar asta nu înseamnă că ar trebui consumate cantități mari de ciocolată în fiecare zi. Este important să mănânci în măsura potrivită.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Mihai Mitoseru a ajuns la înmormântarea Mioarei Roman
9.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *