Cum poţi prăji alimentele fără să faci miros în casă. Trucuri simple, cu efect rapid

Cum poţi prăji alimentele fără să faci miros în casă. Trucuri geniale, care te vor scăpa de acest coşmar.
Cum poţi prăji alimentele fără să faci miros în casă. Trucuri simple, cu efect rapid

Cum poţi prăji alimentele fără să faci miros în casă este una dintre cele mai mari dileme cu care se confruntă gospodinele. Cine gătește regulat știe că aceasta este una dintre cele mai des întâlnite probleme. Puțini sunt însă cei care știu că există soluții pentru a scăpa de mirosul neplăcut. Sunt câteva trucuri simple, cu efect rapid și la îndemâna tuturor. Iată ce trebuie să faci pentru ca totul să iasă bine la final.

Cum poţi prăji alimentele fără să faci miros în casă, urmând câțiva pași simpli

Oricui îi place să prăjească anumite alimente în bucătărie s-a lovit de expresia: miroase, mai ales a ars. Există soluții la care să apelați cu încredere. 

Cu aceste trucuri vei elimina rapid mirosul urât de grăsime

Friptură, bețișoare de pește sau cartofi prăjiți.  Indiferent ce gătiți în bucătărie, va mirosi puternic mai târziu. Fie miroase a grăsime, fie, dacă nu ați fost atenți, friptura este arsă pe grătar și miroase la fel de rău ca și cartofii prăjiți.

Astfel că, nu doar hainele de pe noi prind miros de prăjeală, ci întreaga cameră, pe care este posibil să fie nevoie să o aerisiți, pentru câteva ore.

După prăjirea peștelui, cărnii și a altor alimente de acest gen, există un miros plăcut, care stimulează pofta de mâncare. Dar, de îndată ce terminați de gătit și felurile de mâncare sunt mâncate, mirosul apetisant este adesea înlocuit cu un miros dezgustător.

Cum poţi prăji alimentele fără să faci miros în casă. Ce greșeli fac unii oameni

Întregul apartament miroase a mâncare? Nu este deloc plăcut, mai ales dacă sunteți persoane care nu vă puteți relaxa în locuință, decât dacă aerul este proaspăt și curat.

Cum poţi prăji alimentele fără să faci miros în casă

De asemenea, devine foarte neplăcut mirosul de pește. De altfel, acesta este considerat unul dintre cele mai grele mirosuri și uneori poate persista în casă până la două zile. Dacă nu faceți ceva repede, vei descoperi că mirosul urât se instalează peste tot și este mult mai greu de eliminat.

Să aerisești în casă după ce ai gătit, nu este o soluție. Este mult mai bine să împiedicați să ajungeți în acest punct, făcând un lucru simplu. În primul rând aprindeți hota imediat ce v-ați apucat de gătit.

Apoi deschideți ferestrele și ușile balconului. Veți evita astfel ca mirosul să persiste pentru o perioadă mai mai lungă de timp.

Dacă vrei să prăjeşti peşte, dar să nu faci miros în casă, îţi propunem un truc genial. Mai întâi, pune hârtie de copt într-o tigaie și adăugă ulei vegetal. Apoi, acoperă peștele cu un alt strat de hârtie de copt, astfel încât peștele să aibă și deasupra, și dedesubt hârtie și să fie ca într-un buzunar.

Prăjelile, irezistibile, dar și dăunătoare

Prăjelile sunt bune, însă nu sunt atât de sănătoase pe cât cred unii. Pentru asta, specialiștii vin cu câteva sfaturi. „Pentru creierul nostru, combinaţia de grăsimi, carbohidrat este perfectă, deci drogul perfect.

În cartofii prăjiţi avem amidonul care este prăjit, avem uleiul care vine de la prăjire şi în unele fast-food-uri se adaugă inclusiv zahăr deasupra pentru a-i da culoare şi gustul care ne place atât de mult”, spune Dr. Diana Crişan, medic nutriţionist, potrivit Antena 1.

Cartofi prăjiţi, paneuri, fripturi şi gogoşi. Toate sunt consumate şi iubite de pofticioşi. Un răsfăţ pentru papilele gustative, dar şi o bombă cu ceas pentru organism, avetizează medicii.

Atât carnea, cât şi peştele, inclusiv legumele prăjite în baia de ulei eliberează nişte substanţe care sunt cancerigene. Consumate frecvent pot duce la apariţia cancerului, la apariţia obezităţii, boli cardiovasculare, ateroscleroză, colesterol crescut, trigliceride crescute”, mai spune Dr. Diana Crişan, medic nutriţionist.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
5.6 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *