Cum poţi să ai geamuri mereu curate. Secretul pentru a ţine la distanţă praful şi murdăria

Cum poţi să ai geamuri mereu curate. Iată cum poți să cureți eficient geamurile.
Cum poţi să ai geamuri mereu curate. Secretul pentru a ţine la distanţă praful şi murdăria

Cum poţi să ai geamuri mereu curate. Curățarea geamurilor poate să dea deseori bătăi de cap, așa că îți vom dezvălui cum poți să ții la distanță praful și petele.

Una dintre sarcinile de curățenie din gospodărie care produc o schimbare vizibilă în casă, este spălarea geamurilor. Poate nu este cea mai plăcută sarcină, dar când geamurile sunt curate totul arată mai clar și mai luminos. Pentru că nu este tocmai simplu să obținem rezultatul dorit, v-am pregătit câteva sfaturi utile, care vă vor fi de mare folos. Iată cum puteți să curățați geamurile cu o legumă banală din bucătărie, astfel încât să scăpați de praf. Cartoful, ingredientul banal de zi cu zi, poate să țină la distanță petele provocate de ploaie sau praf.

Cum poţi să ai geamuri mereu curate

Cum poţi să ai geamuri mereu curate – Ingredientul secret din bucătărie

Cartoful are un conținut bogat de amidon, de aceea este deseori recomandat în curățarea geamurilor. Acesta poate fi folosit pentru a îndepărta petele dar și pentru a preveni aburirea geamurilor. Este util mai ales în timpul sezoanelor ploioase, pentru că ajută la menținerea geamurile curate pentru mai mult timp.

Alte pete neplăcute care pot fi curățate cu ajutorul cartofului sunt acelea lăsate de copii. De câte ori nu s-a întâmplat ca după joaca celor mici, să observi urmele mânuțelor, pline de dulciuri pe geamuri sau pe oglinzi? Știm deja, le place să-și lase amprenta pe uși sau pe oglindă și de cele mai multe ori urmele lor nu sunt ușor de îndepărtat. Dacă nu ai reușit că cureți pe deplin petele lipicioase cu un detergent obișnuit, cartoful este soluția perfectă pentru această problemă.

Iată cum poți să ai mereu geamuri curate cu ajutorul cartofului.

Ai nevoie de:

  • oțet alb;
  • un cartof de dimensiuni medii;

Spală cartoful înainte de utilizare, apoi taie-l pe jumătate. Curăță suprafața dorită, geamul sau oglinzile cu partea suculentă prin mișcări circulare. După aceea umezește o cârpă din microfibră cu oțet alb și curăță impuritățile rămase, pentru a avea parte de rezultatul dorit: geamuri cu aspect impecabil. Dacă suprfața a rămas ușor umedă, poți să o ștergi cu altă cârpă uscată sau cu un ziar.

Folosește același truc de curățare și pentru ochelarii de vedere, care vor fi impecabili, având o strălucire ireală.

De asemenea, dacă geamurile tale sunt puțin ruginite, poți să remediezi și această problemă folosind un cartof. Taie cartoful în două și pune puțin bicarbonat de sodiu pe partea crudă a cartofului. Curăță partea ruginită, apoi șterge cu cârpa înmuiată anterior în oțet alb.  Gata, de acum ferestrele tale vor fi mai luminoase și vor avea un aspect curat, desăvârșit!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8.7 34 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *